Sucul de CARTOFI cruzi CALMEAZĂ și CICATRIZEAZĂ rănile STOMACULUI

Cartofii sunt nelipsiți din casele noastre, întrucât îi folosim adesea la salate, ciorbe și alte mâncăruri gătite. Puțini dintre noi știm că aceste legume pot fi folosite și crude, în scop terapeutic.

Cele mai populare remedii sunt cataplasmele sau compresele cu cartofi rași, și sucul de cartofi cruzi.

Suc de cartofi

Cartofii cruzi sunt folosiți în medicina populară din Europa intern pentru tratarea unor probleme gastrointestinale (dispepsie), iar extern pentru dureri și furunculoză.

Sucul obținut din cartofii cruzi rași și storși sau trecuți prin storcătorul electric, poate ajuta la remedierea afecțiunilor digestive acute sau cronice.

S-a dovedit îndeosebi eficient în tratarea ulcerului gastric. Sucul de cartofi calmează durerile de stomac și ajută la cicatrizarea mucoasei digestive lezate.

Cartofii vechi se curăță de coajă, în timp ce cartofii noi pot fi folosiți cu tot cu coajă. Se spală bine, se îndepărtează părțile verzi sau afectate, și se taie cubulețe.

Se trec prin centrifugă și se obține un suc de culoare gălbuie. Acesta trebuie consumat imediat deoarece are tendința de a se oxida foarte repede și de a-și pierde calitățile vindecătoare.

Se bea câte 1 pahar de suc înainte de fiecare masă principală, adică 3 pahare de suc pe zi. Cura durează 14 zile.

___________________________________________________________________________________________________________

Sucul de cartofi cruzi împiedică inclusiv formarea pietrelor la rinichi și la bilă.

Deși are un gust neplăcut, este un remediu foarte hrănitor pentru organism. Conține vitamina A, calciu, fosfor, fier, mangan și vitamine din complexul B.

Pentru a-l consuma mai ușor, sucul de cartofi se poate asocia cu suc de morcov în proporție de 1:2. Astfel efectele terapeutice vor fi mult mai diverse.

Consumul de cartofi a fost asociat cu beneficii în numeroase boli: hipertensiune arterială, diabet, migrene, afecțiuni ale pielii și litiază urinară.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Vlachojannis JE., Cameron M, Chrubasik S., Medicinal use of potato-derived products: a systematic review, Phytother Res. 2010: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19441069

2. Mariana Borloveanu, Sucul de cartofi cicatrizează mucoasa digestivă, Leacuri & Rețete Mănăstirești, nr. 18, 10 octombrie – 10 decembrie 2017, Editura Lumea Credinței, pp. 15-17

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.