Suc de Cartofi Cruzi – Beneficii şi Leacuri Pentru Diverse Boli

Cartoful este bogat în Vitamina C, magneziu, calciu, potasiu şi oligoelemente. Coaja cartofului este însă ingredientul cu cele mai puternice proprietăţi terapeutice. Aceasta este o sursă surprinzătoare de flavonoide – antioxidanţi care combat tumorile maligne, cancerul şi numeroase boli cronice. Conţine peste 50 de substanţe nutritive cu efecte vindecătoare.

Cuprins

Suc de cartofi – preparare şi administrare

suc de cartofiCu o periuţă, se spală bine cartofii cu tot cu coajă până se fac curaţi. Atenţie! Cartofii verzi sau cu porţiuni verzi sunt toxici şi pot da dureri de cap, de stomac, vomă, probleme de respiraţie sau de circulaţie a sângelui.

Sucul se obţine prin stoarcerea cartofilor la storcătorul electric. Se consumă imediat de la preparare, maxim câte un litru pe zi. Combinat cu suc de morcov sau mere, sucul de cartofi este un elixir de sănătate miraculos. O cură cu suc de cartofi poate dura 15 zile sau 2 luni, cu o pauză de o săptmănă, respectiv 3 săptămâni.

Boli de inimă

Se recomandă sucul de cartofi, cu efecte benefice în hipertensiune arterială, puşeuri sau cardiopatie diabetică. Se bea câte un pahar de suc de cartofi, de 2-3 ori pe zi. Cura se face de 2 ori pe ani şi durează 45 de zile. Sucul de cartofi este bogat în vitaminele C, B1, B2 şi B6 şi flavonoide antioxidante.

Cartofii fierţi în coajă conţin foarte mult potasiu şi magneziu şi sunt buni pentru reglarea ritmului cardiac. Se pot consuma 3-4 porţii în fiecare sătpămână pentru remedierea tahicardiei şi a palpitaţiilor.

Hipertensiune

Cartofii conţin substanţe hipotensoare neaşteptate, de aceea sucul de cartofi este atât de recomandat în bolile cardiovasculare. Pentru scăderea şi reglarea tensiunii arteriale se recomandă un pahar de suc de cartofi dimineaţa şi unul seara. Cura durează 2 luni, apoi se face o pauză de 20 de zile.

Ulcer şi gastrită

Un pahar de suc de cartofi roşii pe zi face minuni în cazul ulcerului gastric şi al gastritei. Se beau câte 3 pahare pe zi, cu o oră înaintea meselor. Cura durează 4-6 săptămâni şi se poate face de mai multe ori pe an. Sucul de cartofi are marele dar de a regla secreţiile acide ale stomacului şi de a reface ţesuturile gastrice. Acest leac nu dă roade însă în toate cazurile, dar merită încercat.

Hepatită

Sucul de cartofi roşii conţine substanţe care protejează ficatul de infecţii şi viruşi. Se poate urma o cură de 4 săptămâni cu câte 2-3 pahare de suc de cartofi pe zi, consumat pe stomacul gol. Decoctul din coji de cartofi are efecte şi mai bune în acest caz. Între cure se face pauză de 4 săptămâni.

Calculi urinari

Sucul proaspăt de cartofi cruzi este ideal pentru eliminarea nisipului la rinichi. Acest lichid miraculos combate dezvoltarea calculilor renali. Se bea dimineaţa, câte un litru de suc, consumat în 2 reprize. Cura cu suc de cartofi pentru rinichi se face 14 zile. Este bine ca în primele 3 zile ale curei să se consume şi ceaiuri medicinale cu efecte diuretice – infuzie de cozi de cireşe sau infuzie combinată de soc.

Cancer uterin, cancer de prostată

Se bea zilnic câte 500 ml de suc proaspăt de cartofi roşii sau galbeni închis, pentru ameliorarea simptomelor cancerului de prostată şi uterin. Se fac cure de câte 4 săpămâni, cu 4 săptămâni de pauză între ele.

Insomnie

Sucul de cartofi are efecte sedative, somnifere şi relaxante. Se bea câte un pahar seara, în jur de ora 19, pe perioadă îndelungată. Efectele se văd în timp.

Reumatism

Sucul de cartofi este un bun diuretic şi antiinflamator, de mare folos în tratatamentul reumatismului. Se bea câte un pahar de suc de cartofi, de 2 ori pe zi – cu 60 de minute înainte de masa de prânz şi de cină. La micul dejun se va bea o cană cu decoct combinat de cartofi.

Constipaţie

În cazuri de constipaţie cronică, se bea câte un pahar de suc de cartofi dimineaţa şi seara, pentru stimularea şi reglarea tractului şi a florei intestinale. Cura se poate ţine câteva zile, timp în care se consumă cartofi copţi în coajă, cu salate verzi şi ulei de măsline.

 Suc de cartofi pentru piele

Răni. Se aplică pe rană cartofi cruzi daţi prin răzătoare. Sucul cartofului reduce inflamaţia şi grăbeşte cicatrizarea rănii. În caz de arsuri grave, se bea jumătate de litru de suc de cartofi în fiecare zi.

Pete pe piele. Se aplică suc de cartofi sub formă de comprese, cu rol în refacerea pigmentului pielii. Compresele se ţin cel puţin o oră în fiecare zi. Se poate bea în acest timp şi câte jumătate de litru de suc de cartofi pe zi.

Piele cu aspect îmbătrânit. Se aplică suc de cartofi cu miere de salcâm sub formă de comprese, ţinute 50 de minute. Administrat intern, un pahar de suc de cartofi cu 2 linguriţe de miere de albine are aceleaşi efecte regeneratoare şi de întinerire.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. incercat de mine pentru gastrita: super bun, ia durerea cu mina dupa cum se spune in popor.

  2. Interesante info,iar eu chiar cre3d in beneficiile sucului de cartofi pt.ca am avut unele perioade cu aciditate gastrica crescuta si pot confirma ca acest suc proaspat stors,cam 100 ml consumat la nevoie,calmeaza aciditatea simtitor.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.