Sucul de cartofi și banane – elixir pentru stomac

Ulcerul stomacal, cunoscut de asemenea și sub numele de ulcer peptic este o afecțiune digestivă cronică, dureroasă, întâlnită atât la adulți, cât și la copii. Ulcerul gastric este rezultatul unei eroziuni la nivelul mucoasei interioare a stomacului. Poate surveni din cauza unei diete neadecvate (prăjeli, alimente condimentate sau procesate), din cauza consumului excesiv de alcool și nicotină, sau din cauza stresului și oboselii.

Suc de Cartofi și Banane

Suc de Cartofi și Banane

Suc de cartofi și banane: rețetă anti-ulcer

Sucul de cartof și banană este un remediu la domiciliu foarte simplu și surprinzător de eficient pentru combaterea ulcerului gastric și ameliorarea simptomelor dureroase provocate de această afecțiune.

Ingrediente

• 1 cartof
• 1 banană
• ½ cană de ceai de mușețel

Preparare

Spălați cartofii cu tot cu coajă, folosind o soluție de oțet de mere și apă. Tăiați-i cubulețe, și puneți-i în storcător. Puneți sucul de cartofi proaspăt extras într-un robot de bucătărie sau blender, și adăugați banana și ceaiul de mușețel. Pulsați câteva secunde, până obțineți o pastă fină. Dacă doriți un suc mai dulce și nutritiv pentru stomac, adăugați și 2-3 curmale sau miere.

Beți câte o doză de suc de cartof și banană pe zi, iar dacă durerile cauzate de ulcer sunt foarte mari, puteți bea până la 3 astfel de doze pe zi. Beți sucul cu înghițituri mici și pauze, pentru ca stomacul să-l asimileze mai bine.

Efecte

Sucul de cartofi are un efect calmant și vindecător asupra leziunilor gastrice. Ceaiul de mușețel este un leac sedativ și antiinflamator, care reduce inflamația tractului digestiv.

Bananele, în special cele necoapte bine, neutralizează hiperaciditatea din stomac cauzată de sucurile gastrice, reduc inflamația și întăresc mucoasa gastrică. Ele cresc totodată cantitatea de mucus de la nivelul tractului digestiv, care oferă mai multă protecție stomacului împotriva ulcerului. Bananele conțin polizaharide solubile în apă, componente cu proprietăți naturale anti-ulcer.

Alt leac pentru ulcer:  banane și miere

Decojiți o banană, tăiați-o rondele subțiri, și puneți-le la uscat la soare. Când s-au uscat, măcinați-le prin râșniță, într-o pulbere fină. Amestecați 2 linguri de pudră de banane cu 1 lingură de miere. Consumați acest preparat de 3 ori pe zi.

De vreme ce ulcerul poate recidiva și deveni o problemă cronică, este foarte important să fie tratat prompt. Nutriționiștii recomandă unele alimente care pot ameliora simptomele și preveni înrăutățirea ulcerului: banane, miere de albine, varză, cartof, usturoi sau lemn-dulce.

Simptomele ulcerului gastric sunt:

– Durere abdominală
– Indigestie
– Greață și vomă
– Amețeală, oboseală, slăbiciune

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.