Chifteluțe dietetice, cu fulgi de ovăz – rețetă de post

Vă propunem o rețetă inedită de chifteluțe de post preparat cu fulgi de ovăz, nucă și verdețuri de sezon. Sunt o gustare hrănitoare și dietetică, întrucât nu se prăjesc în ulei, ci se coc în cuptor.

Fulgii de ovăz și nucile fac aceste chifteluțe foarte sățioase și consistente, potrivite pentru o masă de seară.

Chiftelute dietetice, cu fulgi de ovaz - reteta de post

Imagine cu titlu sugestiv: Chiftelute dietetice, cu fulgi de ovaz: Aline Lopes

 

Chifteluțe cu ovăz – rețetă

Ingrediente

• 500 g de fulgi de ovăz
• 4 linguri de nucă măcinată
• 1 legătură de verdeață
• 3 cepe mari
• 5 căței de usturoi
• 2 linguri de ulei
• 1-2 linguri de făină integrală
• 1 linguriță de boia de ardei dulce
• 1 linguriță de sare

Preparare

Puneți fulgii de ovăz într-un bol, și turnați peste ei apă clocotită, cât să îi acopere. Se opăresc scurt, preț de 1 minut, după care se lasă la răcit.

Curățați cepele și tocați-le mărunt. Undiți-le într-o cratiță în care ați adăugat 2 linguri de ulei și puțină apă. După 2-3 minute, turnați compoziția în bol, peste ovăzul înmuiat.

Adăugați miezul de nucă măcinat (prin mașina de tocat carne sau în robot), verdeața spălată bine și tocată mărunt, usturoiul zdrobit, boiaua de ardei și sarea.

Puteți adăuga și 1 morcov în compoziție.

La capitolul verdeață, puteți folosi pătrunjel și/sau mărar verde, spanac, ceapă verde, leurdă, ștevie, sau orice este în sezon și vă place.

Incorporați făina și amestecați cu mâinile, până la omogenizare. În cazul în care compoziția este prea moale, mai adăugați puțină făină.

Tapetați o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt. Modelați chifteluțele cu mâinile, în forma și dimensiunea dorite, și așezați-le în tavă.

Introduceți tava în cuptorul încins, și lăsați chifteluțele să se coacă la o temperatură medie. După un sfert de oră, întoarceți chiftelele pe cealaltă parte folosind o paletă.

Trebuie să se usuce bine și să se rumenească puțin.

Sursă: „Rețete Pentru Sănătatea Noastră”, Elena Pridie

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.