Studiile științifice confirmă beneficiile consumului de apă cu lămâie

Cu toții am auzit de cât de uimitoare este apa cu lămâie consumată dimineața, pe stomacul gol.

Ce spune știința despre beneficiile reale ale acestei diete, vom afla în acest articol.

Studiile confirma beneficiile consumului de apa cu lamaie

Studiile confirma beneficiile consumului de apa cu lamaie

Știm că lămâile sunt o sursă bogată în Vitamina C, care este esențială pentru o creștere și dezvoltare normală.

O singură lămâie conține în jur de 30-40 mg de Vitamina C, aproape de 3 ori mai puțin decât o portocală, care conține circa 80-90 mg de Vitamina C.

Numeroasele studii realizate pe Vitamina C au arătat că aceasta protejează împotriva problemelor prenatale, a bolilor cardiovasculare și oculare, a deficitelor sistemului imunitar și a ridurilor.

Acționează ca un antioxidant și ajută la protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi.

În continuare vom vedea și beneficiile detoxifiante ale apei cu lămâie.

Apa cu lămâie detoxifică și curăță corpul

Acesta este primul beneficiu asociat cu consumul de apă cu lămâie. Există câteva surse științifice care atestă capacitatea apei cu lămâie de a acționa ca un detoxifiant natural pentru corp.

Citratul din apa cu lămâie este un compus care inhibă toxinele care se pot depune în corp sub forma cristalelor.

Acidul citric crește capacitatea corpului de a elimina în mod natural aceste toxine nedorite. Toxinele pătrund în organismul nostru prin aerul pe care-l respirăm, dar și prin alimentele pe care le consumăm.

Potrivit unei cercetări realizate în anul 2002 de către danezi, cojile de lămâie sunt eficiente în reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului.

Deși a fost efectuate pe animale, rezultatele acestui studiu sugerează faptul că consumul de coajă de lămâie poate fi benefic celor care suferă de ficat gras.

Potrivit unui alt studiu realizat în 2005 de cercetătorii indieni, hesperidina – un bioflavonoid citric descoperit în lămâi a demonstrat efecte protectoare asupra ficatului.

Ficatul este organul în care se filtrează tot ceea ce consumăm, și se neutralizează toxinele.

Aceste studii demonstrează capacitatea lămâiei de a spori funcția detoxifiantă a ficatului în filtrarea toxinelor dăunătoare.

Studiile indică faptul că atunci când toxinele s-au depus deja în corp, sucul de lămâie și coaja lămâiei pot ajuta la curățarea lor. Consumul de apă cu lămâie, mai ales după masă, poate reduce cantitatea de toxine din corp.

Apa cu lămâie îmbunătățește digestia

Flavonoidele citrice furnizate de consumul de apă cu lămâie au demonstrat că îmbunătățesc digestia.

Ajută la asimilarea alimentelor, previn ficatul gras, scad riscul de boli cardiovasculare, reduc grăsimea și sensibilitatea la insulină.

Flavonoidele citrice acționează ca un tonic digestiv extraordinar, având totodată un efect de suprimare a apetitului, de calmare a unui stomac deranjat și a indigestiilor ușoare.

Cel mai bun mod de a utiliza apa cu lămâie pentru îmbunătățirea digestiei este să includem și coaja de lămâie, care îmbunătățește bacteriile bune din intestin.

Apa cu lămâie alcalinizează corpul

Alcalinizare înseamnă un proces de neutralizare a acidului din corp. Organismul nostru are anumiți acizi care se pot depune, cauzând efecte secundare precum acid reflux, stomac deranjat sau acidoză.

Dacă doriți să folosiți apa cu lămâie pentru alcalinizarea corpului, trebuie să discutați cu medicul pentru a vedea mai întâi care este pH-ul dvs., și dacă aveți nevoie de o alcalinizare.

Apa cu lămâie este un mod eficient și sigur pentru a ajuta la echilibrarea nivelurilor pH-ului și atingerea unui nivel alcalin.

Acesta este benefic pentru sănătatea oaselor, reducerea oboselii musculare, scăderea riscului de hipertensiune și atac vascular, îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și a memoriei.

Apa cu lămâie scade apetitul și ajută la pierderea în greutate

Deși există puține cercetări științifice care susțin ideea că apa cu lămâie ajută la slăbit, acest lucru nu înseamnă că ideea este falsă.

Un studiu a arătat că apa cu lămâie ajută la reducerea apetitului și a greutății corporale datorită pectinei și polifenolilor regăsiți în lămâie.

La fel ca toate fibrele alimentare sintetice, pectina oferă o senzație de sațietate și ajută la reducerea aportului de calorii.

Într-un studiu, pectina și polifenolii s-au dovedit eficiente în creșterea metabolismului grăsimilor și a colesterolului bun, și în reducerea colesterolului rău și a producerii inflamațiilor.

Pentru obținerea acestor efecte, se poate înlocui cafeaua de dimineață cu o cană de apă cu lămâie, cel puțin 2 săptămâni.

Folosiți un jurnal în care să consemnați starea de sănătate și de spirit, nivelul de energie și poftele alimentare în cele 2 săptămâni, pentru a putea evalua efectele benefice ale acestei diete.

Apa cu lămâie reduce ridurile și îmbunătățește aspectul pielii

Antioxidanții din lămâie au proprietăți anti-îmbătrânire, și de aceea apa cu lămâie a fost asociată cu reducerea ridurilor și îmbunătățirea aspectului pielii.

Principala cauză a îmbătrânirii o reprezintă radicalii liberi, care distrug diferite țesuturi din corp, în special pielea.

Cercetătorii au arătat că antioxidanții din plante pot inversa defalcarea fibrelor de colagen din piele.

Colagenul oferă rezistență, structură, elasticitate, fermitate și protecție pielii.

Cei mai periculoși radicali liberi pentru piele sunt cei proveniți din: medicamente, radiații, pesticide, poluanții din aer, solvenții, alcool, fumul de țigară, poluare și alimentele pe care le consumăm.

Sucul de lămâie poate fi aplicat și extern, pentru reducerea ridurilor și a acneei.

Acesta se diluează cu apă și se tamponează pielea feței cu un disc de bumbac, evitând zona ochilor. Sucul de lămâie se poate combina cu miere, iaurt, sau alte ingrediente naturale.

Uleiurile esențiale din coaja de lămâie

Unul din cele mai interesante beneficii ale uleiului de lămâie este activitatea anti-microbiană împotriva bacteriilor rele și a fungilor precum candida.

Aceste efecte au foarte multe beneficii atunci când uleiul de lămâie este ingerat sau aplicat local.

Un studiu a arătat că uleiul de lămâie reduce simptomele de greață și vomă la femeile însărcinate cu 30%. Pentru a adăuga beneficiile uleiurilor din lămâie, stoarceți coaja lămâiei în apă.

Alte studii au arătat că geraniolul – un fitonutrient din uleiul de lămâie ajută la inversarea neuropatiei diabetice, la reducerea afectării nervului sciatic și la refacerea rezervelor de energie.

Pentru a extrage beneficiile uleiului de lămâie, stoarceți și coaja de lămâie în paharul cu apă.

Ca în cazul oricărei diete noi, se recomandă o perioadă de 2 săptămâni de probă, pentru a vedea efectele benefice ale consumului de apă cu lămâie.

Rezultatele cele mai vizibile le vor avea cei care au înlocuit cafeaua de dimineață sau sucurile din comerț cu apă și lămâie.

Sursă articol: http://www.greenmedinfo.com/blog/real-benefits-lemon-water-according-science

Citeşte mai multe despre:

7 comentarii

  1. Apa poate fi si la temperatura camerei sau neaparat calda ?

  2. Dupa experienta mea asa am vazut ca cea calda e mai benefica

  3. Eu am ulcer si nu am putut urma reteta mai mult de o saptamana!

  4. Stiam ca poate sa mi faca rau, dar am incercat. Pana si sotul meu si a dat seama.Nu mi mai trecea durerea dw stomac cu nimic

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.