Luați sare și apă înainte de masă – cel mai simplu și eficient mod de a vă îmbunătăți digestia și alcaliniza corpul

Dacă cineva vrea un sfat despre alimentație, îl poate găsi rapid pe internet. Însă nu toate sfaturile sunt validate de medici sau de experți în domeniul nutriției.

În plus, fiecare nutriționist sau medic are opinia sa, ceea ce face și mai dificil găsirea unui răspuns corect.

Sare si apa inainte de masa - solutia care imbunatateste digestia si alcalinizeaza corpul

Sare si apa inainte de masa – solutia care imbunatateste digestia si alcalinizeaza corpul: Studio4art

O întrebare deseori întâlnită este legată de consumul de apă. De fapt, sunt mai multe întrebări pe acest subiect. Câtă apă trebuie să bem pe parcursul zilei? Care este cel mai bun tip de apă? Când este cel mai prielnic moment să bem apă?

Nu beți apă în timp ce mâncați!

La capitolul calitatea apei, părerile sunt împărțite. Dar în ceea ce privește momentul cel mai potrivit de a bea apă, majoritatea experților sunt de aceeași părere: apa nu trebuie consumată niciodată în timpul mesei.

Atunci când mergem la masă festivă sau bine organizată, vom găsi întotdeauna lângă farfurie o sticlă de apă sau un pahar pentru apă.

Apa nu trebuie ingerată niciodată în timp ce mâncăm sau alternativ cu mâncarea. Sunt persoane care iau o gură de mâncare, apoi o gură de apă și tot așa. Este o greșeală foarte mare, deoarece apa diluează sucurile gastrice și împiedică digestia.

Acesta este motivul pentru care nu este indicat să bem apă în timpul mesei.

Dar când este cel mai bine să bem apă? Adrian Vornicu, expert în micronutriție, spune că apa trebuie consumată la o anumită distanță de masă.

Avem în acest sens două variante: cu 30 de minute înainte de masă și la minim 1 oră după masă.

Beți apă cu sare cu 30 de minute înainte de masă

Adrian Vornicu consideră un lucru esențial să bem apă cu jumătate de oră înainte de masă. Mai exact, acesta ne sfătuiește să luăm un bob de sare pe limbă și după 10 minute să bem un pahar de apă. După 30 de minute putem lua masa.

Această practică va produce în stomac acid clorhidric – necesar pentru digestie, iar la o oră după masă va produce bicarbonat lichid – care va realcaliniza corpul.

Adrian Vornicu spune că acesta este unul din secretele longevității, anume să mănânci la ore fixe și să iei sare și apă înainte de masă. Între mese trebuie să păstrezi o pauză de 4-5 ore, timp în care poți consuma apă și eventual câteva fructe.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă: 

Mâncați cartofii după ce i-ați lăsat o noapte în frigider! Se transformă într-un aliment alcalinizant și prebiotic
Alimente care creează alcalinitate în corp și ajută procesele de detoxifiere și vindecare
Ce să mâncăm pentru a ajunge la un pH alcalin și a preveni sau ajuta la tratarea bolilor

Sursă articol: Antena 3, Apă și sare obligatoriu înainte de masă: https://www.antena3.ro/emisiuni/ithink/apa-sare-inainte-masa-adrian-vornicu-ithink-691503.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.