Dr. Marius Sava: Dacă mâncăm fără zahăr dăm burta jos, scade inflamația, crește imunitatea, scade riscul de cancer
Dr. Marius Sava spune că prima regulă pentru slăbit este să mâncăm fără zahăr.
Zahărul este primul ingredient care trebuie exclus din dieta celui care vrea să dea jos excesul de kilograme.
Renunțarea la zahăr ne aduce o mulțime de beneficii. Practic, ne ajută să ne recuperăm starea de sănătate pierdută.
Cuprins
Ce se întâmplă în corp când renunți la zahăr
Dr. Sava numește doar câteva din efectele pozitive care apar atunci când încetăm să mai consumăm zahăr.
„Când mâncăm fără zahăr, ardem grăsimi”
Atâta timp cât avem zahăr în sânge, corpul nu va folosi altă sursă de energie, precum grăsimile. Acest lucru înseamnă că nu vom putea scăpa de grăsimea corporală nedorită.
Soluția este să ne oprim din a mai consuma zahăr, cel puțin o perioadă. Orice poate să încerce acest experiment. „Dacă nu avem zahăr în sânge, începem să ardem grăsimea și dăm burta jos”.
„Când mâncăm fără zahăr, scade rezistența la insulină”
Foarte multe persoane ajung în punctul de a dezvolta rezistență la insulină. Acest lucru nu se petrece doar la diabetici.
Insulinorezistența apare din cauza consumului excesiv de zahăr. Insulina este un hormon care dictează stocarea grăsimii în corp.
Atâta vreme cât avem rezistență la insulină, nu vom putea da jos grăsimea corporală. Dimpotrivă, vom depozita tot mai mult.
Scade inflamația din corp
Zahărul este un agent toxic, adictiv și pro-inflamator. Aceste „calități” sunt deosebit de nocive pentru organism și ar trebui să fie de-ajuns pentru a ne decide să nu-l mai consumăm.
Dietele bogate în zahăr afectează celulele și cresc riscul de boli cronice, care au la bază o inflamație.
O recenzie din 2018 a corelat zahărul alimentar (mai ales cel din sucuri) cu inflamația cronică.
Persoanele care consumă mult zahăr au niveluri crescute de markeri inflamatori, în special proteina C-reactivă.
Zahărul stimulează producția de acizi grași liberi în ficat, care dau naștere la procese inflamatorii.
Studiile au arătat că markerii inflamatori scad atunci când mâncăm și bem mai puține produse zaharoase.
Alte beneficii ale renunțării la zahăr
Dr. Sava spune că prin evitarea zahărului se reduce riscul de orice tip de cancer. Un alt beneficiu evident este îmbunătățirea sănătății danturii.
Dacă vom mânca fără zahăr vom avea o memorie mai bună, o piele mai sănătoasă și o imunitate mai puternică.
Mai mult decât atât, vom scăpa de poftele alimentare necontrolate și vom avea o energie și o dispoziție mai stabilă.
Ce înseamnă să mănânci fără zahăr
Cine vrea să slăbească și să își recapete sănătatea ar trebui să înceapă o cură de detoxifiere de zahăr. Să renunțe la tot ce înseamnă zahăr rafinat și îndulcitori – fie ei sintetici sau naturali.
O dietă fără zahăr înseamnă evitarea tuturor produselor din magazine care au zahăr adăugat. Înseamnă să-ți gătești singur mâncarea (și deserturile) în casă.
„Am fost în supermarket, am încercat să găsesc un produs fără zahăr – în ambalaj și nu există”.
Dr. Marius Sava spune că cine vrea să slăbească trebuie să reducă la jumătate consumul de pâine și să renunțe la produsele de partiserie.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:
Renunță la zahăr 30 de zile și vei vedea schimbări masive în aspectul tău, în sănătatea ta fizică și emoțională!
30% din bolile planetei sunt cauzate de zahărul rafinat – dr. Pavel Chirilă
Zahărul este o toxină care ne otrăvește mitocondriile – dr. Robert Lustig
Surse articol:
1. La Măruță, Dr. Marius Sava, 7 reguli de slăbit sănătos: https://www.youtube.com/watch?v=csyRuGQNI8M&ab_channel=LaM%C4%83ru%C8%9B%C4%83
2. Katherine Marengo, Jesicca Caporuscio, Does sugar cause inflammation in the body? Medical New Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326386