30% din bolile planetei sunt cauzate de zahărul rafinat – dr. Pavel Chirilă

Regretatul dr. Adrian Restian spunea că 50% din populația lumii este bolnavă.

Surprinzător, cele mai multe maladii sunt favorizate de hrana incorectă.

30% din bolile planetei sunt cauzate de zaharul rafinat – dr. Pavel Chirila

30% din bolile planetei sunt cauzate de zaharul rafinat – dr. Pavel Chirila

Alimentele catastrofale care ne îmbolnăvesc

Un studiu realizat de OMS în urmă cu un deceniu arăta că 70% din boli se datorează alimentației greșite.

Dr. Pavel Chirilă împărtășește această părere și numește câteva din alimentele catrastofale care ne sabotează în mod nesimțitor sănătatea.

Este vorba despre făina albă, zahărul, băuturile carbogazoase, carnea roșie procesată și aditivii alimentari.

Trăim într-o societate marcată de un consum exagerat de alimente.

Omul nu mai mănâncă pentru a-și împlini o nevoie biologică reală, ci pentru a-și satisface papilele gustative.

Referindu-se la această predare de bunăvoie în mreaja plăcerilor, dr. Restian afirma că homo sapiens a dispărut atunci când omul a început să fie condus de plăcere și nu de rațiune.

Este foarte greu să reziști tentației de a mânca ceva gustos.

Din păcate, produsele care se vând astăzi în magazine nu sunt naturale.

Gustul lor îmbietor este creat în mod artificial de aditivi care afectează organismul în timp.

În topul celor mai dăunătoare ingrediente sau substanțe folosite astăzi în industria alimentară, dr. Chirilă așează pe primul loc zahărul rafinat.

30% din bolile planetei sunt cauzate de zahărul rafinat

Într-o emisiune din 2017 realizată de TRINITAS TV, acesta a declarat că 30% din bolile planetei sunt provocate de zahărul alb.

Tentația de a mânca tot timpul ceva dulce este întâlnită astăzi nu doar la copii, ci și la adulți.

„Se poate spune la ora actuală că circa o treime din bolile planetei, inclusiv o treime din cancere, se datorează zahărului rafinat”.

Nu este o părere personală, ci o evidență oferită de datele statistice recente.

Când a apărut zahărul pe lume

Zahărul nu este un aliment. Nu este nici măcar o substanță naturală, ci un compus fabricat.

El a apărut pe lume în anul 1833. Acest lucru arată că omenirea nu a avut tangență cu acest produs până atunci.

„Imaginați-vă că mii și mii de ani, metabolismul uman nu s-a întâlnit cu această substanță, care nu există ca atare în natură”.

Zahărul se găsește în fructe și în unele legume dulci, precum sfecla.

„Singurele dulciuri din natură sunt fructele și miere. Nu există al treilea tip de dulce, de glucide”.

Nici măcar în miere, procentul lui nu depășește 3-4%.

Citește și – Zahărul distruge lent vasele de sânge – informații esențiale

Zahărul rafinat este o substanță izolată sub formă de zaharoză.

Consumat astfel, în stare pură, provoacă alterări semnificative în corp.

Dr. Pavel Chirilă menționează pe scurt câteva din consecințele nefaste ale consumului de zahăr rafinat.

Zahărul afectează flora intestinală

Primul sistem din corp afectat de zahăr este cel gastrointestinal.

Zahărul rafinat slăbește până la distrugere flora intestinală saprofită – flora aceea bună care face absorbția, digestia, metabolismul”.

Prin faptul că perturbă microbiomul, zahărul depreciază în mod automat și funcția sistemului imunitar.

Slăbește imunitatea

Zahar rafinat

Zahar rafinat

Imunitatea persoanelor care consumă cantități mari de zahăr are mult de suferit.

„Zahărul favorizează infecțiile, scade imunitatea foarte mult. Toți microbii, virusurile, paraziții se simt foarte bine în zahăr. E hrana lor preferată”.

Provoacă dereglări hormonale 

Zahărul este răspunzător și pentru dereglarea hormonală la femei. Acesta crește peste limită valoarea estrogenului din sânge.

Favorizează mutațiile și dezvoltarea cancerului

Zahărul rafinat are un pH acid. Or, mediul acid din corp este prielnic dezvoltări multor boli.

De aceea nu este de mirare de ce zahărul este asociat cu apariția cancerului.

Procesul de oncogeneză este inițiat de creșterea insulinei.

Iată ce spune dr. Chirilă:

Zahărul stimulează agresiv secreția de insulină. Insulina, la rândul ei, stimulează nașterea unui așa numit „factor de creștere celulară” care este foarte aproape de a declanșa procesul de oncogeneză”.

Citește și – Zaharul, un puternic agent de îmbătrânire – ruginește corpul la nivel celular

Zahărul dă o energie oarbă

Senzația de energie pe care o avem după ce mâncăm dulciuri este scurtă și superficială, ca un foc de paie.

Dr. Pavel Chirilă o numește „energie oarbă”.

Cea mai bună sursă de energie pentru corp sunt fructele și mierea, spune medicul.

Dulciuri fără zahăr

O situație neplăcută cu care se confruntă gospodinele este că mierea nu poate fi folosită la gătit. Nu poți face prăjituri cu ea.

Dar de ce să facem prăjituri? – întreabă dr. Pavel Chirilă pe un ton umoristic.

Prăjiturile nu sunt necesare în alimentația noastră. Ele fac parte dintr-o tradiție nesănătoasă a poporului român, spune medicul.

Citește și – Zahărul trebuie folosit doar ca un condiment, nu ca aliment! – dr. Mihaela Bilic

Dacă vreți să faceți deserturi în casă, folosiți fructe. Acestea pot îndulci aluaturile în mod natural.

Pe site-ul nostru puteți găsi o amplă colecție de rețete fără zahăr.

Sursă articol: TRINITAS TV, Prețuiește sănătatea. Terapii alternative pentru o viață sănătoasă: https://www.youtube.com/watch?v=3d5HEHAFEGU&ab_channel=TRINITASTV

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.