Începe întotdeauna masa cu o salată – vei avea o glicemie mai bună și o energie stabilă!

Salata nu trebuie să lipsească de la nicio masă. Cel puțin la prânz și la cină ar trebui să avem o porție generoasă de verdețuri sau/și legume.

Salata trebuie servită la începutul mesei și nu la mijloc sau la sfârșit.

Incepe intotdeauna masa cu o salata si vei avea o glicemie mai buna si o energie stabila

Incepe intotdeauna masa cu o salata si vei avea o glicemie mai buna si o energie stabila: Master1305

„E bine ca întotdeauna masa să înceapă prima dată cu o salată”

Nutriționistul Annemarie Văduva spune că fibrele din verdețuri și legume reduc vârfurile glicemice post-prandial.

Mai ales dacă intenționăm să servim și un desert la finalul mesei, acea salată pe care o mâncăm la început va atenua creșterea zahărului din sânge. Fibrele încetinesc pătrunderea glucozei în sânge.

Începând întotdeauna masa cu o salată ne putem controla glicemia, să nu existe o creștere bruscă a glicemiei”.

De asta ar trebui să țină cont mai cu seamă diabeticii și cei cu glicemia mare. Însă acest sfat este bun pentru oricine își dorește să evite poftele alimentare necontrolate și „căderile” de energie.

Începeți masa cu legume și veți evita fluctuațiile de glicemie și energie

Fluctuațiile glicemice care apar după o masă bogată în carbohidrați afectează apetitul și nivelul de energie al corpului.

Atunci când includem fibre, proteine și grăsimi la masă scăpăm de senzația necontrolată de foame și oboseală în cursul zilei.

Biochimistul francez Jessie Inchauspe recomandă de asemenea deschiderea mesei cu legume.

Legumele și verdețurile sunt primele alimente pe care trebuie să le introduci în stomac. Fibrele din ele reduc cantitatea moleculelor de glucoză care ajung în fluxul sangvin.

Ordinea corectă în care trebuie să consumăm alimentele la masă este aceasta: întâi fibrele, apoi proteinele, apoi grăsimile și la final carbohidrații și zahărul.

Este o mare greșeală să începem masa cu carbohidrați sau cu desertul. Impactul lor asupra glicemiei și insulinei va fi mult prea mare, chiar și pentru non-diabetici.

Legume care pot deschide masa

Întotdeauna începeți cu legume. Legumele sunt primele. Orice legumă funcționează”.

Incepeti masa cu salate sau legume

Incepeti masa cu salate sau legume: Freepik.com

Primul fel trebuie să fie constituit din legume: bastonașe de morcovi, dovlecei, păstârnac, pătrunjel sau țelină, bucăți de broccoli, conopidă, salată de varză, fâșii de ardei gras sau kapia, etc. Chiar și murăturile sunt bune.

Poți reduce creșterea glicemică de la o masă cu până la 75% doar prin schimbarea ordinii alimentelor de la acea masă”.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

4 trucuri fabuloase care diminuează creșterea glucozei din sânge după masă, cresc energia și reduc poftele alimentare
3 salate detoxifiante rusești, care te fac să te simți ușor
Toți putem slăbi cu proteine și multe legume – dr. Mihaela Bilic
Sticksuri de legume crude – gustări sănătoase pentru cura de slăbire

Surse articol:

1. A7tv, Alimentația și suplimentele necesare în oboseala cronică cu AnneMarie și Marius Văduva: https://www.youtube.com/watch?v=EmT175amBMQ&ab_channel=a7tv
2. Glucose Goddess, Eat your food in the right order: https://www.instagram.com/p/CnUvAwQogpJ/
3. The Diary Of A CEO, The scary new research on sugar, Jessie Inchauspe: https://www.youtube.com/watch?v=DnEJrgc1BCk&ab_channel=TheDiaryOfACEO

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.