Cum să faci „BRÂNZĂ” vegetală din pulpa de MIGDALE rămasă după prepararea laptelui

Laptele de migdale este unul din cele mai suave și hrănitoare tipuri de lapte vegetal pe care le putem prepara în casă.

Pulpa de migdale rămasă după filtrare nu trebuie aruncată. Este o sursă valoroasă de nutrienți și poate fi incorporată în numeroase preparate practice și sănătoase.

Brânză de Migdale

Cel mai bun exemplu este rețeta pe care v-o prezentăm în acest articol: brânză de migdale. Prin adăugarea câtorva ingrediente naturale, puteți obține un preparat asemănător brânzei autentice, atât ca aspect, cât și ca gust.

Brânză din pulpă de migdale – rețetă

Dacă obișnuiți să preparați des lapte de migdale în casă, notați și această rețetă ingenioasă. Folosiți migdale crude, cu tot cu coajă – aceasta conține foarte mulți nutrienți. 

Ingrediente

• 200 g de migdale
• 1 litru de apă
• 3 lingurițe de fulgi de drojdie inactivă
• 1 ½ linguri de ulei de cocos
• 1 lămâie
• ½ linguriță de pudră de usturoi
• ¼ linguriță de sare
• ¼ linguriță de turmeric
• ¼ linguriță de piper alb sau roșu

Preparare

Mai întâi de toate trebuie să preparați laptele. Puneți migdalele la înmuiat în apă cu puțină sare timp de 8 ore, sau peste noapte.

Când sunteți gata să începeți rețeta, strecurați și clătiți migdalele, apoi puneți-le în blender cu 1 litru de apă. Mixați câteva minute la viteză mare, până se zdrobesc complet.

Turnați amestecul printr-o pânză deasă de tifon sau print-o sită (există și săculeți speciali pentru strecurarea laptelui vegetal) și stoarceți laptele.

Îl puteți aromatiza cu 1 linguriță de vanilie și 2 lingurițe de miere, sau transforma în lapte cu cacao.

Puneți pulpa de migdale într-un bol, adăugând fulgii de drojdie, sucul de lămâie, uleiul de cocos, sarea și celelalte mirodenii. Turmericul va da brânzei o culoare gălbuie, foarte frumoasă.

Amestecați totul până la omogenizare. Puteți pune compoziția într-o formă rotundă, sau o puteți modela sub formă de biluțe. Lăsați „brânza” să stea la frigider cel puțin o oră, pentru ca ingredientele adăugate să se întrepătrundă și brânza să devină mai gustoasă.

Păstrați brânza în frigider. În maxim 3 zile trebuie consumată.

Această rețetă poate fi făcută și cu semințe de floarea-soarelui, în cazul în care aveți alergi la nuci. Este de asemenea o variantă mai ieftină.

Fulgii de drojdie de bere au un gust blând de parmezan, și sunt bogați în vitamine din grupul B, proteine, minerale și fibre.

Uleiul de cocos ajută la închegarea compoziției, dându-i o consistență mai fermă.

____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Nest and Glow, Almond Milk and Almond Pulp Cheese: http://www.nestandglow.com/healthy-recipes/almond-milk-almond-pulp-cheese

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.