Primăvara ar trebui să consumăm 40% mâncăruri crude și 60% mâncăruri gătite

Această recomandare aparține doctorului Doru Laza, care subliniază cât de importantă este curățarea organismului de toxine cu ajutorul alimentelor crude.

Un semn specific proastei funcționări a ficatului este oboseala nejustificată, pe care tot mai mulți oameni o resimt astăzi.

Alimentația Crudă

Mai ales primăvara putem apela la forța depurativă și vindecătoare a verdețurilor, pe care este bine să le consumăm în stare proaspătă.

Prin prepararea termică, verdețurile și legumele își pierd conținutul enzimatic. Enzimele sunt molecule proteice implicate în mii de procese biochimice care au loc în organism.

Sunt extrem de importante pentru digestie, absorbția nutrienților din alimente și reglarea proceselor metabolice. Fierberea și prepararea alimentelor la foc distruge enzimele.

Totodată, trebuie să știm că organismul nostru nu poate activa enzimele în lipsa apei. De aceea este foarte important să bem cel puțin un pahar de apă (preferabil alcalină) cu o oră înainte de mese.

Ideal ar fi ca această cură să devină o parte importantă a regimului nostru alimentar, iar dieta vegetariană să devină o componentă a stilului nostru de viață sănătos.

___________________________________________________________________________________________________

Prin bogăția de fructe, legume și zarzavaturi pe care ni le pune la dispoziție, natura ne lasă să înțelegem că omul se poate descurca foarte bine doar cu o alimentație vegetariană.

„Vreau să-i asigur pe toți că, urmând o dietă exclusiv vegetariană, nu ajungi, cum greșit se spune, anemic sau cu imunitatea precară”.

Doctorul Laza consideră primăvara o perioadă excepțională pentru curățarea organismului.

„Printr-o cură de primăvară putem sprijini foarte mult funcția de detoxifiere a ficatului”. 

Plantele verzi, bogate în clorofilă, au o forță deosebită în curățarea sângeluiClorofila mai este numită „sângele verde”, datorită faptului că are o structură chimică asemănătoare hemoglobinei umane. Singura diferență este că hemoglobina conține fier, în timp ce clorofila conține magneziu.

Într-o cură de primăvară putem include toate zarzavaturile care ies pe piață: leurdă, ștevie, urzică, păpădie, untișor, măcriș, lobodă, frunze tinere de tătăneasă.

La fel de bune în detoxifiere sunt și legumele crucifere, pe care le putem consuma pe tot parcursul anului: varza, conopida, broccoli. Aceste conțin mult sulforafan, un compus cu proprietăți anticancerigene și dezintoxicante.

Pentru a spori și mai mult terapia depurativă, se poate apela și la curele cu sucuri proaspete, bogate în enzime și vitamine. Acestea ajută inclusiv la scăderea în greutate. Dau energie și ușurează organismul. O asociere reușită în acest scop este sucul de mere, morcov și lămâie.

___________________________________________________________________________________________________

Sursă: Dr. Doru Laxa, Urmând o dietă exclusiv vegetariană nu ajungi anemic sau cu imunitatea precară, RO MEDIC: http://www.romedic.ro/dr-laza-urmand-o-dieta-exclusiv-vegetariana-nu-ajungi-anemic-sau-cu-imunitate-precara-0N45043

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.