ÎNGHEȚATĂ cu BANANE și UNT de ARAHIDE (video)

Înghețata făcută în casă este mult superioară celei din comerț, în primul rând datorită calității. Având control deplin asupra ingredientelor, putem face cele mai bune alegeri în acest sens.

Această rețetă de înghețată din banane și unt de arahide este extrem de simplă și rapidă. Are numeroase avantaje: nu conține zahăr, nici ouă, nici lactate de origine animală. Poate fi considerat așadar un desert dietetic.

Se prepară doar din ingrediente vegetale. Poate fi oferită fără probleme copiilor, care au nevoie de dulciuri cât mai naturale și sănătoase.

Înghețată cu banane și unt de arahide

Ingrediente

• 3-4 banane
• 100 g de unt de arahide (rețetă aici)
• opțional: 200 ml de cremă de cocos sau lapte de cocos (sau 1 banană în plus)
• miere, după gust

Inghetata cu banane si unt de arahide

Preparare

Produsele pe bază de cocos trebuie să stea la rece înainte de utilizare, deoarece la temperaturi mici se păstrează solide. Dacă le folosiți la temperatura camerei, vor fi ca uleiul.

Așadar, puneți din timp cutia cu cremă sau lapte de cocos în frigider (sau în congelator).

Inghetata cu unt de arahide

Bateți crema sau laptele de cocos cu mixerul până rezultă o cremă spumoasă. Adăugați untul de arahide, bananele rupte bucăți mici și mierea de albine.

Inghetata cu banane si unt de arahide

Mixați câteva secunde, până obțineți o compoziție omogenă. Gustați de dulce, și dacă mai trebuie, mai adăugați miere.

În acest moment, se mai pot adăuga și alte ingrediente opționale, precum stafide, bucăți de alune, nuci sau fistic, merișoare, goji, coacăze negre uscate, pudră de cacao sau de roșcove (dacă o pregătiți pentru copii), etc.

Inghetata din banane si unt de arahide

Sau puteți adăuga arome speciale, precum aromă de vanilie, de rom sau de citrice.

Turnați compoziția obținută într-o caserolă sau în pahare/cutii/alte recipiente. Puneți capacul și dați înghețata la congelator pentru câteva ore.

Inghetata cu banane si unt de arahide

Dacă aveți o mașină de făcut înghețată, rezultatul va fi mult mai bun. Înghețata va fi mai cremoasă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.