BISCUIȚI cu NUCI și MIERE, fără coacere

Această rețetă are un grad redus de dificultate. Poate fi preparată cu succes și de către copii. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele într-un robot și să modelați manual fursecurile.

Este o idee excelentă pentru cei care țin post sau regim, pentru cei care au un stil de viață activ și nu au timp să gătească mâncăruri sofisticate și pentru cei care iubesc bucătăria raw-vegan, fără foc.

Fursecuri cu Miere și Nuci

Aceste gustări potolesc rapid dorința de „ceva bun” fără repercusiuni asupra sănătății sau greutății. Nu conțin gluten (adică făină), nici zahăr, nici lactate, nici ouă.

Mai mult ca sigur aveți deja ingredientele necesare în bucătărie. Ajustați cantitatea de miere și de vanilie în funcție de gust și preferință.

Fursecuri cu miere și nuci – rețetă

Din cantitățile date ies circa 10-12 fursecuri. Dacă doriți un lot mai mare, măriți cantitățile ingredientelor păstrând proporțiile indicate.

Ingrediente

• 1 cană de nuci
• ½ cană de fulgi de cocos
• 2 linguri de miere
• ½ linguriță de extract de vanilie
• ¼ linguriță de sare

Preparare

Puneți miezul de nucă în robotul cu lama S și procesați până când acestea se macină fin. Adăugați fulgii de cocos, mierea, vanilia și sarea și mixați din nou timp de 1 minut, până rezultă un aluat omogen.

În cazul în care compoziția este prea moale și nu „se ține”, mai adăugați fulgi de cocos. Dacă este prea vârtoasă, mai adăugați miere de albine.

Așterneți o hârtie de copt într-o tavă mică. Cu mâinile, modelați aluatul în bile mici, de circa 2,5 cm. Puneți toate biluțele pe hârtia de copt și presați-le cu dosul unei linguri/furculițe, sau cu degetele, pentru a obține o suprafață plată.

Introduceți tava în congelator și așteptați cel puțin 30 de minute, pentru ca acestea să se întărească. Păstrați-le într-o caserolă cu capac, în frigider/congelator.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Paleo Grubs, No Bake Walnut Cookies: http://paleogrubs.com/no-bake-walnut-cookies

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.