Cum se face cea mai faimoasă cremă de CIOCOLATĂ (Ganache)

Probabil că ați auzit de această cremă de ciocolată foarte versatilă, care se numește de ganache, folosită în diferite tipuri de deserturi, însă nu știați cum se prepară.

Rețeta este cât se poate de simplă. Aveți nevoie de 3 ingrediente. Ingredientul „secret“ este smântâna grasă (frișca) și ciocolata folosită, care trebuie să fie neagră sau amăruie. Se poate prepara și din ciocolată albă, folosind aceeași pași.

Cremă de Ciocolată Ganache – Rețetă

Dacă vreți să folosiți această cremă ca glazură sau pentru decor, respectați proporțiile de 2:1 frișcă și ciocolată. Pentru a umple torturile sau alte prăjituri, folosiți frișca și ciocolata în proporții aproximativ egale.

Ca și cerințe obligatorii, smântâna trebuie să fie cât mai grasă, să aibă cel puțin 30% grăsime, altfel nu va ieși. Unele firme au sortimente cu 32% grăsime, precum La Dorna sau Milli.

De asemenea, ciocolata trebuie să aibă un conținut ridicat de cacao, cel puțin 50%. Alegeți un sortiment de calitate, cu un conținut redus de zahăr, precum este ciocolata amăruie.

Cremă ganache – rețetă

Ingrediente

• 250 g de ciocolată neagră sau amăruie
• 200 ml de smântână de 30-32% grăsime
• 50 g de unt

Preparare

Scoateți untul din frigider din timp, pentru a ajunge la temperatura camerei. Rupeți ciocolata bucăți și puneți-le într-un bol. Adăugați untul înmuiat bine.

Puneți smântâna într-o cratiță pe foc. Când începe să clocotească, turnați-o în bol peste ciocolată și unt. Amestecați până la incorporare și lăsați-o în repaus circa 10 minute.

Bateți amestecul cu telul până când devine omogenă și cremoasă. Introduceți bolul în frigider și lăsați-o câteva ore, sau mai bine peste noapte. Dacă s-a întărit prea tare și nu o puteți folosi, lăsați-o să ajungă la temperatura camerei, și se va înmuia.

Dacă vă grăbiți, băgați-o la congelator și în 20 de minute este deja fermă și numai-bună de folosit.

Dacă doriți ca crema să-și păstreze această culoare intensă de ciocolată, lăsați-o așa. Dacă doriți o cremă mai deschisă, bateți-o cu mixerul.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.