ALOE VERA poate vindeca toate afecțiunile gurii (cum să o folosim)

Apreciată din cele mai vechi timpuri ca un remediu eficient pentru mâncărimi, arsuri și răni, aloe vera a început să câștige atenție și în domeniul afecțiunilor cavității bucale: ulcerații, afte, inclusiv paradontoză.

Aloe Vera

Aloe Vera

Există foarte multe dovezi științifice care susțin utilizarea acestei plante pentru problemele care țin de sănătatea orală.

Aloe vera are proprietăți antiinflamatoare și antiseptice, care pot fi utile în tratamentul gingivitei, paradontozei și a altor afecțiuni orale. Mai precis, aplicarea acestei plante (sub formă de gel sau suc) reduce inflamația și durerea asociată.

Studiile clinice au arătat că produsele dentare care conțin aloe au o capacitate remarcabilă de a reduce gingivita și acumularea de placă bacteriană.

Proprietățile sale antivirale pot ajuta la tratarea herpesului simplex și a infecțiilor cu herpes zoster. Zonele dureroase cauzate de ulcerațiile bucale și rănile mucoasei orale care sunt acoperite de proteze dentare pot fi tratate cu gel de aloe vera, întrucât acesta este un agent antifungic foarte bun.

Alte cercetări sugerează că gelul de aloe vera poate inhiba creșterea candidei albicanis – cea mai comună specie de bacterii care apare în cavitatea bucală, dar și a altor specii de microorganisme, precum S. viscosus și S. mutans, datorită activității sale anti-microbiene.

În practica dentară populară, aloe vera are cel puțin 8 utilizări:

– chirurgie paradontală (aplicată direct pe locul operat)
– aplicații pe țesuturile gingiilor lezate sau traumatizate
– dureri de dinți
– arsuri chimice
– aplicații pe zonele de extracții dentare
– leziuni acute ale gurii cauzate de herpes, afte bucale, crăpături în colțul buzelor, abcese gingivale
– aplicații în jurul implanturilor dentare pentru reducerea inflamațiilor cauzate de bacterii
– boli orale cronice
– lichenul plan oral

Cum să folosim aloe vera

Pentru tratarea afecțiunilor cavității bucale, se poate folosi suc de aloe vera și apă, combinate în cantități egale. Soluția obținută se utilizează sub formă de gargară sau clătiri ale gurii.

Sucul se poate procura de la magazinele naturiste, sau se poate prepara acasă dintr-o plantă de aloe mai mare de 3 ani. Planta trebuie ținută la întuneric 5 zile, fără să fie udată. Frunzele se dau prin mașina de tocat, și se stoarce pasta obținută pentru extragerea sucului.

La fel de bun este gelul de aloe vera, și orice produs pentru îngrijirea dentară sau a cavității bucale care conține aloe vera: pastă de dinți, apă de gură etc.

Surse:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3200013/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4253296/
http://www.iasc.org/moore.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Dacă se formează aloia verde, intrega, face bine?Mulțumesc frumos. …..!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.