Dacă vă place tonul și vreți să îl consumați într-o formă mai practică și satisfăcătoare, puteți încerca această rețetă de pateu. Are numeroase beneficii și se prepară foarte ușor și rapid în casă. Pateu de ton – rețetă Ingrediente • […]
Uncategorized
Dietă pentru POLIPI NAZALI (idei de rețete)
Polipii nazali sunt crescături moi, noncanceroase pe mucoasa pasajelor nazale sau a sinusurilor, care atârnă ca niște picături sau struguri. Apar în urma unei inflamații cronice și sunt asociați cu astm, infecții recidivate, alergii, sensibilitate la medicamente sau anumite tulburări […]
Cum să folosești COJILE de OU pentru CALCIU (studii)
Nu doar gălbenușul și albușul de ou sunt bogate în nutrienți și sănătoase pentru un consum regulat, ci și cojile. Acestea sunt în mod deosebit renumite pentru conținutul natural de calciu, benefic oaselor. Pe lângă calciu, coaja de ou are […]
HORMONII, DIETA și EMOȚIILE influențează FOAMEA și APETITUL
Condiția fizică, anumite medicamente, tulburările metabolice, disfuncțiile tiroidiene, problemele psihologice sau chiar dieta pot afecta apetitul. Poftele alimentare sunt însă cel mai mult influențate grelină și leptină – cei doi hormoni care reglează foamea și sațietatea. Hormonii care controlează foamea […]
Adăugați AVOCADO la mesele cu CARNE – reduce INFLAMAȚIILE asociate
Articol scris de Ana-Maria Postolache Fructele nu conțin de regulă nici un pic de grăsime sau colesterol, sau doar cantități mici. Avocado însă, încalcă această regulă. El este clasat pe primul loc în topul celor mai grase fructe din lume. […]
SALATĂ cu SOMON, ceapă verde și iaurt – protejează INIMA, OCHII, CREIERUL, OASELE
Articol scris de Ana-Maria Postolache Această rețetă de salată cu somon este recomandată de National Heart, Lung and Blood Institute (Institutul Național de Inimă, Plămâni și Sânge din America). Se prepară în 40 de minute. Din ingredientele date rezultă circa […]
Tipuri de FĂINĂ fără GLUTEN
Glutenul este o proteină care se găsește în cereale, precum grâul, orzul și secara. Eliminarea glutenului din alimentație este important pentru controlul simptomelor următoarelor afecțiuni: • boala celiacă – este o afecțiuni autoimună, în care glutenul declanșează sistemul imunitar împotriva mucoasei […]
Masajul ayurvedic şi uleiul de susan.
Uleiul de susan este folosit de mai bine de 5000 de ani datorită efectelor sale benefice. Acestea sunt numeroase şi tocmai de aceea indienii îl folosesc ca ingredient fundamental în masajul Ayurvedic. Uleiul de susan conţine o multitudine de vitamine […]