Uncategorized

Varza, brocoli și conopida repară leziunile ADN

Varza, brocoli și conopida repară leziunile ADN-ului

// Adaugă comentariu

√ Bazat pe studii științifice Legumele crucifere sunt subiectul multor studii științifice realizate în ultimele decenii. Din această familie fac parte varza, broccoli, conopida, ridichea, gulia, hreanul, muștarul și rucola. Aceste legume sunt ușor de găsit în magazine în orice […]

Roscovele scad colesterolul

Roșcovele conțin fibre care scad grăsimile din sânge

// Adaugă comentariu

Cercetătorii spanioli au descoperit că roșcovele influențează valoarea lipidelor din sânge. Mai exact, fibrele insolubile din roșcove au determinat scăderea colesterolului total, colesterolulul LDL și trigliceridelor. Polifenolii din roșcove scad grăsimile din sânge Nu este o noutate faptul că alimentele […]

Magiun de prune

Magiun de struguri, cu doar 1 kg de zahăr

// Adaugă comentariu

Un magiun delicios se poate obține nu doar din prune, ci și din struguri. Aceste două fructe au multe elemente comune. Au o culoare similară – văditoare a conținutului bogat în antioxidanți. Sunt surse excelente de pectină, o fibră care […]

Ciorba de dovlecei dreasa cu ou si iaurt

Ciorbă de dovlecei, dreasă cu ou și iaurt

// Adaugă comentariu

Dovleceii sunt legume preferate de persoanele care sunt la dietă. Se numără printre alimentele cu cel mai mic conținut de calorii. 100 de grame de dovlecei cruzi au doar 17 calorii! Sunt complet lipsiți de grăsimi saturate. Dovleceii sunt hipocalorici  […]

Cea mai mare piedica pe calea sfinteniei

Ce îl împiedică cel mai mult pe un om să devină sfânt

// Adaugă comentariu

Cea mai mare opreliște pe calea sfințeniei este incapacitatea de a-l iubi pe celălalt. La aceasta se rezumă toată învățătura Mântuitorului. Toată pilda vieții Sale și toată strădania noastră duhovnicească. În această „poruncă nouă” se cuprind toate virtuțile. Și fără […]