Pulbere din 7 plante pentru digestie, metabolism, imunitate și sănătatea mentală – dr. Heidelberger

Pe cât de neplăcut la prima impresie, gustul amar are un rol important în sănătatea noastră. Substanțele amare sunt extrem de revitalizante și benefice.

Acestea declanșează producția salivei și a sucurilor gastrice din stomac, ficat, vezica biliară, pancreas și intestine.

Pulbere din 7 plante pentru digestie, metabolism, imunitate și sănătatea mentală – dr. Heidelberger

Pulbere din 7 plante pentru digestie, metabolism, imunitate și sănătatea mentală

Pe lângă faptul că stimulează întreg tractul gastrointestinal, au efecte antioxidante, antiinflamatoare și antiaspamodice.

Acțiunea substanțelor amare

Alimentele și plantele bogate în principii amare au următoarele beneficii:

  • ajută digerarea alimentelor grase sau grele;
  • combat flatulența, constipația, arsurile stomacale și tulburările intestinale;
  • reduc apetitul și ajută la pierderea în greutate;
  • semnalează creierul că suntem sătui și controlează atacurile de foame.

Numeroase alimente și plante conțin compuși amari care au aceste beneficii.

Legumele crucifere (rucola, conopida, varza, ridichea, broccoli, gulia, hreanul), păpădia, pasta de susan (tahini), grepfrutul, usturoiul, măslinele și uleiul de măsline sunt câteva exemple.

Dintre plantele medicinale amare, se remarcă gențiana, păpădia, coada-șoricelului, salvia, cicoarea, pelinul, rozmarinul, menta, cimbrul și oregano.

Citește și – Alimentele și plantele amare – esențiale pentru digestie, ficat și bilă

Dr. Bertrand Heidelberg a realizat o formulă din 7 ierburi amare care poate fi folosită în scop culinar sau medicinal.

Plantele se pot folosi sub formă de pulbere sau ceai.

Cel mai eficient mod de administrare a plantelor este pulberea. Principiile lor active se absorb în proporție de 95% și ajung direct în fluxul sangvin.

Formulă de plante amare – rețetă

Formula se poate obține foarte ușor în casă, folosind un cântar de bucătărie.

Poate fi folosită la nevoie, după o masă copioasă sau bogată în grăsimi, sau pentru stimularea metabolismului și digestiei.

Ingrediente

  • 37,5 g de rădăcină de pătrunjel
  • 25 g de semințe de chimen
  • 25 g de semințe de fenicul
  • 20 g de semințe de anason
  • 25 g de boabe de ienupăr
  • 20 g de pelin
  • 20 g de coada șoricelului

Mod de preparare

Treceți toate plantele și semințele prin râșnița electrică de cafea.

Pulberea obținută se amestecă și se macină printr-o sită deasă, pentru a obține o pudră cât mai fină.

Se păstrează într-un borcan de sticlă, într-un loc aerisit, lipsit de umiditate.

Este indicat să măcinați o cantitate mai mică de plante, pentru a consuma pulberea cât mai repede deoarece principiile active se pierd în câteva zile.

Mod de administrare

Pulberile sunt foarte concentrate, iar absorbția lor este aproape integrală. De aceea trebuie administrate în doze mici.

Se ia câte 1 vârf de cuțit de amestec de pulberi pe zi.

Se umezește în gură cu puțină apă, apoi se ține sub limbă 5-15 minute.

Un alt mod de utilizare este ceaiul. Se pune ½ linguriță de pulbere într-o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară.

Se bea cu înghițituri mici.

Pentru efecte maxime, pulberea se administrează cu un sfert de oră înainte de masă.

În scop preventiv se poate consuma trei zile pe săptămână.

În scop terapeutic, se face o cură de maxim 3 săptămâni, cu administrare zilnică.

Cura se poate repeta după 2 săptămâni de pauză.

Efecte benefice

Formula de plante propusă de dr. Heidelberger întărește digestia, imunitatea și nervii.

Totodată, ajută la curățarea organismului de toxine. Stimulează circulația sangvină și încălzește corpul.

Are efecte antimicrobiene și antivirale.

Contribuie la reglarea glucozei din sânge. Reduce poftele alimentare exagerate. Calmează tusea.

Citește și – Plantele și alimentele amare curăță corpul, stimulează digestia și ajută la slăbit

Contraindicații

Nu dați această pulbere copiilor. Este de asemenea contraindicată femeilor însărcinate și persoanelor cu boli renale.

Nu este indicat supradozajul sau consumul îndelungat.

Fructele de ienupăr pot afecta tensiunea arterială și nivelul zahărului din sânge.

Surse articol:

1. Eva Maria Morton de Lachapelle, Bitter substances and their health benefits, CSS.ch: https://www.css.ch/en/private-customers/my-health/nutrition/nutrition-knowledge/bitter-substances.html
2. Arta vieții sănătoase, Elixirul Heidelber din 7 plante, sub formă de pulbere: https://artavietiisanatoase.wordpress.com/2021/02/28/elixirul-heidelberg-din-7-plante-sub-forma-de-pulbere/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.