ULEIUL de COCOS – mai eficient decât medicamentele anti-depresive și anti-stres

O nouă paradigmă a sănătății mentale susține că uleiul de cocos este o alternativă mai sigură și mai eficientă pentru medicamentele utilizate pentru combaterea stresului și depresiei. 

Ulei de Cocos

Ulei de Cocos

Un nou studiu numit “Efectele anti-stres și antioxidante ale uleiului de cocos in vivo”, realizat în Malaezia, publicat în Jurnalul de Medicină Experimentală și Terapeutică, a analizat impactul consumului de ulei de cocos asupra sănătății mentale.

Este primul studiu de acest gen, efectuat pe șoareci supuși la stres. Cercetătorii au efectuat câteva teste în care uleiul de cocos a fost comparat cu Diazepam, un medicament psihiatric frecvent prescris persoanelor care suferă de stres sau depresie.

Rezultatele acestora sunt impresionante, și indică faptul că uleiul de cocos virgin poate concura cu succes cu medicamentele antidepresive recomandate de medicina alopată, fără efectele secundare periculoase ale acestora.

Succesul acestui remediu se datorează conținutului unic de acizi grași cu lanț mediu, bogăției de grăsimi saturate și antioxidanților (polifenoli) prezenți în cantitate mare în uleiul de cocos.

Un test mult mai interesant realizat în cadrul acestui studiu a fost cel de măsurare a timpului de imobilitate după un test de înot forțat. Cercetătorii au descoperit că șoarecii care au fost tratați cu ulei de cocos au avut o perioadă mai scurtă de imobilitate decât cei care nu au primit acest tratament. Aceste rezultate se datorează tot conținutului de acizi grași cu lanț mediu din uleiul de cocos, care produc termogeneză (încălzirea corpului) și cresc energia.

Uleiul de cocos întrece eficiența Diazepamului în ceea ce privește stoparea procesului de oxidare și eliminarea radicalilor liberi. Stresul crește oxidarea și crearea de radicali liberi, care dăunează celulelor neuronale. Antioxidanții din uleiul de cocos inversează/anulează acest proces și previn afectarea neuronilor în viitorul apropiat.

Uleiul de cocos poate fi considerat nu numai o alternativă mai sănătoasă pentru medicamentele antidepresive sintetice, ci și un remediu mult mai eficient.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’7842, 4755, 5342, 7560, 3030, 6562′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.