Sirop de CIREȘE AMARE amare cu miere – rețetă la rece (+ beneficii)

Siropul de cireșe amare este un medicament natural extraordinar, cu efecte antioxidante și anticancerigene puternice. Este recomandat îndeosebi persoanelor care suferă de pe urma bolilor degenerative (așa-zisele boli “ale bătrâneții”) și a celor inflamatorii.

Sirop de Cireșe Amare

Sirop de Cireșe Amare

Sirop de cireșe amare cu miere – rețetă

Ingrediente

• 3 kg de cireșe amare
• 3 kg de miere

Preparare

Spălați bine cireșele, îndepărtați codițele și sâmburii, apoi puneți-le în borcane sau sticle în straturi alternative cu mierea de albine. Închideți recipientele ermetic, și lăsați fructele la macerat la loc rece timp de 2 luni. După acest interval veți obține un sirop foarte consistent. Puteți să-l strecurați și să păstrați fructele pentru a le folosi la tarte sau diferite deserturi sau băuturi (smoothie-uri).

Din acest sirop se poate lua câte 1 păhărel de 30-50 ml, de 2 ori pe zi, diluat cu apă (plată sau minerală). Astfel veți obține un suc natural răcoritor, anti-anemic și calmant.

Sirop Cireșe Amare

Sirop Cireșe Amare

O altă variantă este să zdrobiți fructele în blender (3 kg), să le amestecați cu 1 litru de apă și să le lăsați în frigider peste noapte (12 ore). După acest interval, strecurați sucul printr-un tifon, storcând și fructele. Adăugați miere de albine și amestecați bine. Păstrați siropul în sticle închise ermetic, la loc rece.

Indicații terapeutice

Siropul de cireșe amare are efecte detoxifiante, depurative, energizante fizice și psihice, antiseptice pentru sistemul digestive, stimulante pentru creier, ușor sedative pentru sistemul nervos și reconfortante. Cireșele amare conțin vitamina C, magneziu, calciu și potasiu. Sunt indicate celor care suferă de diabet, afecțiuni respiratorii sau se luptă cu obezitatea și colesterolul mărit.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.