Cum să faci UNT de ARAHIDE acasă, cu miere

Untul de arahide este pentru mulți dintre noi, o piesă de rezistență în vremea postului, deoarece este o mâncare foarte hrănitoare și sățioasă, versatilă și gustoasă.

Arahidele sunt foarte bogate în proteine și minerale (potasiu, calciu, fosfor, fier). Conțin de asemenea cantități importante de vitamine din complexul B, precum și vitamina E – utilă în astenie și oboseală psihică sau surmenaj.

Arahidele conțin grăsimi bune (acizi grași nesaturați), care ajută la scăderea colesterolului. Mierea de albine face acest preparat și mai energizant și nutritiv.

Unt de arahide de casă – rețetă

Ingrediente

• 200 g de arahide crude
• 3 linguri de miere zaharisită
• 1-2 linguri de zeamă de lămâie
• 50 ml de apă

Preparare

Cumpărați arahide crude, bio, de la un magazin naturist. Am încercat să facem unt din arahide crude, dar se extrag mai greu uleiurile, astfel încât se fac doar pastă, nu unt.

Cel mai indicat este să rumeniți puțin arahidele înainte de a le mixa. Înșirați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi coaceți-le în cuptorul încins, la foc mic, circa jumătate de oră.

După ce s-au răcit, puneți-le în blender, adăugând și apa, sucul de lămâie proaspăt stors, mierea de albine și puțină sare. Mixați până obțineți o compoziție cremoasă și omogenă, asemănătoare untului de arahide cumpărat din comerț.

Pasta tartinabilă de arahide și miere poate fi consumată ca atare, pe pâine, biscuiți, crackers, lipie, turte, cu ceai, lapte, cafea, cu felii de mere sau pere, sau cu fructe de pădure pe deasupra.

Untul de arahide se poate folosi de asemenea la diferite rețete raw-vegan, precum prăjituri fără foc, înghețată fără foc, biluțe fără foc sau smoothie-uri.

Unt de Arahide de Casă

Unt de Arahide de Casă

Acest unt trebuie consumat cât mai repede, deoarece are apă și se deteriorează în câteva zile.

Dacă vreți să reziste mai mult, nu mai adăugați apă, nici suc de lămâie. Mixați arahidele mai mult, până își lasă uleiurile și se transformă într-o compoziție untoasă. Adăugați doar miere, la final. 

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: „Rețete Pentru Sănătatea Noastră”, Elena Pridie

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.