Prăjitură de post fără coacere, din biscuiți și cremă de pere

Această prăjitură nu necesită coacere în cuptor. Este un desert ușor, simplu de făcut, răcoritor și aromat, potrivit și pentru copii. În locul perelor puteți folosi mere, piersici, ananas sau orice alte fructe doriți. De asemenea, puteți ajusta cantitatea de zahăr după preferință.

Blatul se prepară din biscuiți. Puteți folosi biscuiți obișnuiți, sau un tip mai aromat. Aveți nevoie de câteva sute de grame. Budinca poate fi de vanilie sau de orice altă aromă doriți.

Prăjtură Făcă Coacere

Prăjtură Făcă Coacere

Prăjitură de post, din biscuiți și pere – rețetă

Ingrediente

• biscuiți obișnuiți
• 2 kg de pere
• 1 cană de zahăr
• 4 plicuri de budincă de vanilie
• 1,2 litri de apă
• esență de vanilie, scorțișoară
• 1 praf de sare

Preparare

Perele nu trebuie să fie foarte zemoase, ci puțin mai tari. Curățați-le de coajă, spălați-le și tăiați-le cubulețe.

Puneți o cratiță cu 1 litru de apă și zahărul pe foc. Adăugați cubulețele de pere și fierbeți acest sirop până când fructele devin moi, dar nu se zdrobesc complet.

Într-un vas separat, puneți prafurile de budincă și adăugați 200 ml de apă. Amestecați până se dizolvă.

Turnați praful de budincă dizolvat în cratița cu pere și amestecați continuu. Lăsați totul să fiarbă câteva minute. La final, adăugați esența de vanilie, scorțișoara și sarea, și omogenizați.

Ocupați-vă apoi de asamblarea blatului de biscuiți.

Așezați biscuiții într-o tavă dreptunghiulară sau într-o formă detașabilă. Puneți pe fundul tăvii un prim un strat de biscuiți. Peste ei așezați un strat de cremă fierbinte. Budinca fierbinte va înmuia biscuiții. Puneți deasupra un noi strat de biscuiți, apoi încă un rând de cremă. Trebuie să obțineți trei rânduri de biscuiți, iar ultimul strat trebuie să fie de cremă.

Lăsați prăjitura în repaos, până se răcește budinca, apoi dați-l la frigider câteva ore, sau mai bine peste noapte. A doua zi veți putea tăia prăjitura fără probleme.

Pentru un aspect mai elegant și festiv, puteți turna deasupra o glazură din ciocolată neagră. Puneți într-un vas pe foc 6 linguri de apă, zahăr, 6 linguri de ulei și 2 linguri de cacao. Amestecați și fierbeți până se îngroașă ca o smântână. Lăsați la răcit, și turnați-o deasupra prăjiturii răcite bine.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.