Tort de morcovi și stafide – rețetă simplă, sănătoasă

Această rețetă este extrem de delicioasă, sățioasă și hrănitoare.  Morcovii, stafidele, scorțișoara și nucșoara fac o pereche minunată cu făina integrală.

Rețeta nu are nevoie de o ocazie specială, întrucât se face foarte ușor.

Tort de morcovi și stafide – rețetă simplă, sănătoasă

Tort de morcovi și stafide – rețetă simplă, sănătoasă

Tort cu morcovi și stafide – rețetă

INGREDIENTE

1 cană de făină (preferabil integrală)
• ½ ceașcă de fulgi de nucă de cocos
• 1 cană și jumătate de zahăr (sau 1 ceașcă de miere)
• 3 ouă
• 300 ml de ulei
• 1 cană de morcov ras
• ¼ cană de stafide
• 1 pachet de praf de copt
• 1 linguriță de scorțișoară
• ½ linguriță de nucșoară
• 1 vârf de cuțit de sare

INGREDIENTE decor (opțional)

• 180 g de brânză de vaci
• 180 g de unt topit
• 1 pahar de zahăr
• ½ linguriță de esență de vanilie
• sucul de la 1 portocală sau lămâie

PREPARARE

Până preparăm tortul, aprindem cuptorul.

Într-un bol, amestecăm ingredientele uscate – făina, praful de copt, zahărul, nuca de cocos, sarea, scorțișoara și nucșoara.

În alt bol, amestecăm ingredientele lichide – ouăle, uleiul și esența de vanilie, cu un tel, până obținem o cremă fină. Dacă se folosește miere în loc de zahăr, adăugați aici mierea, la ingredientele lichide.

Turnăm apoi compoziția de ingrediente lichide în castronul cu făină și celelalte ingrediente uscate. Adăugăm și morcovul ras și amestecăm ușor cu o lingură de lemn.

Cu o pensulă cu ulei ungem tava sau forma de tort, și tapetăm cu făină, inclusiv marginile. Turnăm compoziția de tort și nivelăm cu o spatulă.

Punem tortul în cuptor și lăsăm circa 40-50 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea.

Dacă vreți să îmbrăcați tortul în alb, puneți toate ingredientele din lista decor la blender, și amestecați până obțineți o cremă fină.

Întindeți crema pe suprafața tortului și dacă vreți, adăugați câteva nuci sau alune. Lăsați la rece câteva ore.

7 comentarii

  1. hmmmm …cum fara zahar daca in reteta scrie 1 cana jumatate de zahar 😀

  2. Reteta pare interesanta dar ar fi bine sa ne dati cantitatile in grame ,pentru ca cestile si canile sunt de marimi diferite .

  3. Folosiți miere în loc de zahăr. 1 cană are circa 250 ml, iar o ceașcă (de cafea) are circa 180 ml.

  4. Cu aproape 3 cani de zahar si 300 ml ulei….este foarte sanatoasa

  5. jeleu de morcovi, chec de morcovi….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.