Biscuiți crocanți de post cu rom – făcuți cu borș

Acești biscuiți de post se prepară în câteva minute, din ingrediente puține. Rețeta seamănă cu cea de biscuiți șprițați, însă eu am modificat puțin ingredientele.

Am vrut să fac o variantă fără zahăr rafinat și am folosit o combinație de îndulcitori. Am pus și puțină făină integrală, pentru a crește conținutul de fibre și a obține niște biscuiți mai sățioși.

Biscuiti de post crocanti cu bors

Biscuiti de post crocanti cu bors

Am redus de asemenea cantitatea de ulei, deoarece în rețeta originală mi s-a părut prea multă. Biscuiții au o textură crocantă și se coc foarte repede.

  Cumpără cartea  

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Biscuiți crocanți de post cu rom – rețetă

Ingrediente

• 200 g de făină albă
• 50 g de făină integrală
• 40 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 35 g de zahăr de cocos (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 40 g de ulei
• 70 ml de borș
• 1 linguriță de esență de rom
• 1 praf de sare

Mod de preparare

Rețeta este foarte simplă. Puneți borșul, uleiul, esența de rom și îndulcitorii într-un bol. Amestecați bine cu un tel.

Folosiți orice fel de îndulcitor aveți, cu condiția să fie granulat. Eu am avut eritritol și zahăr de cocos. Acesta din urmă a dat biscuiților un gust aromat.

 Cumara zahar de cocos la oferta 

Zahar de cocos pachet

Zahar de cocos pachet

Adăugați apoi cele două tipuri de făină și praful de copt. dacă nu aveți făină integrală în casă, nu-i nicio problemă.

Aluat biscuiti crocanti

Aluat biscuiti crocanti

Amestecați cu o lingură, apoi cu mâna. Trebuie să obțineți un aluat omogen. Acesta se împarte în două bucăți egale. Se întinde fiecare bucată într-o foaie subțire.

Se decupează cu o formă sau cu gura unui pahar ori cu un capac. Sau puteți să tăiați foaia cu cuțitul în pătrate sau fâșii, ca la sărățele.

Biscuiti de post crocanti

Biscuiti de post crocanti

Biscuiții decupați / tăiați se pun în tava întinsă a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Se dau în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 20 de minute.

Biscuiti de post crocanti reteta

Biscuiti de post crocanti reteta

Stați cu ochii pe ei deoarece se rumenesc repede și riscați să îi ardeți dacă nu îi supravegheați. Eu am copt câțiva în friteuza cu aer cald și s-au făcut mult mai repede decât în cuptor.

În 5-7 minute sunt gata (la 170 de grade Celsius) și arată foarte bine, fără o rumenire exagerată.

Biscuiti de post crocanti cu rom

Biscuiti de post crocanti cu rom

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți crocanți pe care vă recomand să le încercați:

Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei
Biscuiți de post cu vin – fragezi, crocanți și parfumați!
Biscuiți crocanți din semințe, fără făină, fără ulei și fără zahăr
Biscuiți sărați din ovăz – textură crocantă

Sursă rețetă: Zâmbetania, Biscuiți crocanți de post: https://zambetania.blogspot.com/2016/12/biscuiti-crocanti-de-post.html

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.