Din florile de COADA-ȘORICELULUI putem prepara o alifie bună pentru vindecarea hemoroizilor și rănilor (rețetă Maria Treben)

Coada-șoricelului este o plantă cu puteri vindecătoare nebănuite, foarte ușor de procurat, întrucât crește spontan în flora românească. Din ea putem prepara o alifie deosebit de bună pentru tratamentul hemoroizilor și rănilor care se vindecă greu.

Alifie de Coada-Șoricelului Hemoroizi

Alifie de Coada-Șoricelului Hemoroizi

Alifie de coada-șoricelului – rețetă

Ingrediente

• 15 g de flori de coada-șoricelului
• 15 g de frunze de zmeură
• 90 g de untură de porc

Preparare

Florile proaspete de coada-șoricelului se toacă mărunt, la fel și frunzele de zmeură, tăiate fin. Se pune untura de porc (sau unt nesărat) la înfierbântat, și se adaugă plantele tocate. Se lasă să sfârâie scurt, se amestecă și se dă vasul deoparte. A doua zi, se încălzește ușor amestecul și se stoarce printr-o bucată de tifon. Se introduce în borcane de sticlă curate și uscate. Alifia se păstrează la frigider.

Altă rețetă, bună și pentru răni

Ingrediente

• 6 lingurițe de flori de coada-șoricelului
• 2 lingurițe de ceară de albine
• 2 lingurițe de rășină de brad
• 150 ml de ulei

Preparare

Se pune uleiul, inflorescențele de coada-șoricelului tocate fin, ceara de albine și rășina de brad într-un vas, pe foc. Se lasă la foc mic 10 minute, amestecând continuu cu o lingură. Când ceara și rășina s-au topit și tot amestecul a devenit lichid și omogen, se ia vasul de pe foc și se strecoară printr-un tifon. Se toarnă într-un borcan de sticlă și se lasă la răcit, apoi se pune capacul și se păstrează la rece, în frigider.

Alifia de coada-șoricelului se aplică pe zona afectată de hemoroizi sau răni. Reduce inflamațiile, mâncărimile și usturimea. Acest unguent ajută și în cazul hemoroizilor sângeroși datorită efectelor anti-inflamatoare, și în cazul rănilor greu vindecabile, datorită proprietăților sale cicatrizante și regeneratoare rapide. Împotriva hemoroizilor care sângerează puternic, foarte bun este și ceaiul de coada-șoricelului.

Nu se aplică pe rănile deschise, ci doar după ce acestea se închid.

Sursă: „Sănătate din Farmacia Domnului“, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.