ALIFIE de GHIMBIR pentru dureri, inflamații, extremități reci, circulație deficitară (video)

Această alifie se prepară foarte ușor în casă. Conține 2 condimente cu proprietăți analgezice, antiinflamatoare și termogene.

Toate ingredientele se pot prepara de la magazinele naturiste, inclusiv untul de shea. Acesta poate fi înlocuit cu tradiționala untură de porc (curată, nesărată).

Alifie de ghimbir pentru dureri – rețetă

Ingrediente

• 4 linguri de ulei de măsline (sau de gălbenele)
• 2 linguri de pudră de cayenne
• 1 lingură de pudră de ghimbir
• 2 linguri de unt de shea sau untură
• 2 linguri de ceară de albine
• 20 de picături de ulei esențial de rozmarin
• 20 de picături de ulei esențial de mentă

Preparare

Puneți uleiul de măsline într-un borcan sau într-un pahar termorezistent.

Pentru a infuza pudra de ghimbir și cayenne în ulei, trebuie să le puneți într-un plic de ceai sau într-un tifon legat la gură.

Noi am golit un pliculeț de ceai, l-am umplut cu condimentele măcinate și l-am cusut la gură. Am introdus pliculețul în borcanul cu ulei și l-am așezat într-un ibric cu apă care clocotește, pe foc.

Lăsați uleiul la infuzat la foc mic 30-60 de minute, sau chiar mai mult. Presați din când în când pliculețul sau tifonul cu condimente cu dosul unei linguri pentru a extrage cât mai bine principiile lor active.

Luați vasul de pe foc, scoateți pliculețul cu condimente și stoarceți-l bine. În uleiul infuzat adăugați untul de shea și ceara de albine. Puneți din nou vasul în ibricul cu apă, pe foc. Topiți la foc mic ingredientele până devin lichide.

Luați vasul de pe foc, amestecați de câteva ori în compoziție și apoi adăugați uleiurile esențiale. Amestecați până la incorporarea deplină și turnați repede compoziția într-un borcănel de sticlă sau în cutii de metal. Trebuie să vă mișcare repede, deoarece compoziția se solidifică în câteva minute.

Verificați dacă este suficient de solidă aplicând o picătură de compoziție caldă pe mână. Suflați să se răcească și întindeți crema pe piele.

Dacă este prea lichidă, mai adăugați ceară. Dacă este prea solidă și nu se întinde, mai adăugați ulei. Lăsați crema să se răcească de tot înainte de a pune capacul.

Mod de utilizare

Masați zonele dureroase ale corpului, sau afectate de circulație deficitară. Spălați-vă mâinile după aplicarea alifiei, pentru a evita contactul cu ochii sau buzele și nasul.

Nu aplicați această alifie pe răni deschise sau zone de piele lezată. Evitați folosirea acestei alifii dacă sunteți alergi la unul din ingredientele folosite.

rețeta video:

Sursă: Joy Bilee Farm, Warming Cayenne Pepper Salve: https://joybileefarm.com/warming-cayenne-pepper-salve/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.