Înlocuitor pentru OU din SEMINȚE de CHIA – rețetă rapidă

Sămânța de chia este o adevărată minune de la Dumnezeu, și un dar de mare preț pentru sănătatea omului. În afară de multitudinea de nutrienți pe care le conțin, semințele de chia pot fi folosite la închegarea sau legarea diferitelor preparate, datorită texturii gelatinoase pe care o capătă după ce stau câteva minute în apă sau alt lichid.

Ou din Semințe de Chia

Ou din Semințe de Chia

Dacă nu ați auzit încă de semințele de chia, aflați că aceste bobițe minuscule – asemănătoare boabelor de fasole, sunt pline de substanțe nutritive și beneficii pentru sănătate. Conțin foarte multe fibre, Omega-3, calciu și magneziu, zinc, fier, potasiu, proteine și vitamine.

Mai pe larg, iată conținutul semințelor de chia:

• 1,400% magneziu (mai mult decât broccoli)
• 800% fosfor (mai mult decât laptele)
• 700% omega-3 (mai mult decât somonul)
• 500% calciu (mai mult decât laptele)
• 500% proteine (mai mult decât fasolea)
• 300% seleniu (mai mult decât semințele de in)
• 200% fier (mai mult decât spanacul)
• 100% potasiu (mai mult decât bananele)
• 100% fibre (mai mult decât tărâțele de cereale)
• mai mulți antioxidanți decât afinele
• mai mulți lignani decât semințele de in

Sunt foarte sățioase și ajută la reglarea tranzitului intestinal. Când le adăugăm în apă sau alte lichide, se transformă într-un gel fabulos. Ne putem lesne imagina că acest gel ar putea înlocui ouăle la copt. Le puteți găsi la magazinele naturiste.

Înlocuitor pentru ou din semințe de chia

Pentru rețetele care necesită ouă, semințele de chia fi înlocuitorul vegetal ideal. Iată cum poți obține un “ou vegetal” dintr-o lingură de semințe de chia și puțină apă.

Pentru a obține un “ou” aveți nevoie de 1 lingură de semințe de chia. Puneți-le într-un bol, și turnați peste ele 2 linguri de apă. În câteva minute se vor umfla și vor închega lichidul ca un gel, greu de clintit din loc. Lăsați-le să stea 15 minute, apoi amestecați-le bine și adăugați-le în aluat.

Ou din Semințe de Chia

Ou din Semințe de Chia

Pentru a evita textura crocantă a semințelor, măcinați-le fin prin râșnița de cafea, apoi amestecați-le cu apă. Astfel se vor omogeniza mult mai bine într-un aluat.

Ou din Semințe de Chia

Ou din Semințe de Chia

Ou din Semințe de Chia

Ou din Semințe de Chia

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.