Alifie ANTI-RĂCEALĂ – rețetă la domiciliu

Vă propunem un remediu natural pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă, care poate fi folosit atât pentru adulți, cât și pentru copii. Această alifie are un efect calmant deosebit, și este foarte ușor de preparat acasă, din doar 4 ingrediente.

Oregano

Oregano

Alifie anti–răceală – rețetă

Ingrediente

• 2 căni de oregano
• 4 căni de ulei de măsline sau de cocos
• ½ cană de ceară de albine
• 10 picături de ulei esențial de eucalipt (pentru copii puteți folosiți uleiul de arbore de ceai, de usturoi, de pin sau de brad în loc de eucalipt)

Preparare

Dacă nu aveți oregano prospăt, puteți găsi la magazinele naturiste oregano uscat, în cutiile de ceai. Restul ingredientelor se poate procura tot de la magazinele naturiste.

Se pune oregano într-un vas cu uleiul de măsline sau de cocos. Se fierbe la foc mic pe bain marie circa 30 de minute.

După acest interval, preparatul se strecoară printr-o pânză de tifon, storcând bine pentru a extrage tot uleiul.

Lichidul rezultat se pune din nou pe baie de aburi împreună cu ceara de albine. Se amestecă până când ceara s-a topit complet.

Turnați amestecul fierbinte într-un borcan, și după ce s-a răcorit puțin, adăugați și uleiul esențial de eucalipt și amestecați bine.

Această alifie este foarte convenabilă și trainică. Se aplică în strat subțire pe piept, pe gât, pe tâmple sau pe tălpi, și se masează pielea. Se poate folosi de mai multe ori pe zi, în funcție de severitatea simptomelor.

În loc de oregano se poate folosi la fel de bine cimbrul.

Efecte

Oregano este o plantă aromată din familia mentei, care merge foarte bine cu roșii, brânză feta, dovleac, friptură de pui, miel sau vită. Se poate adăuga inclusiv la prepararea pâinii de casă și a produselor de patiserie.

Din punct de vedere terapeutic, oregano este un remediu antiviral și antibiotic excelent, cu efecte dovedite în calmarea tusei și reducerea inflamațiilor, tratarea infecțiilor bacteriene și ameliorarea durerilor de dinți și de mușchi. Această alifie este minunată deoarece proprietățile medicinale ale plantei sunt infuzat în ulei și apoi absorbite rapid în corp.

Uleiul de eucalipt este de asemenea foarte eficient în tratarea simptomelor de răceală – tuse, nas înfundat, rinoree. Cercetările au arătat că persoanele suferinde de astm sever care au utilizat ulei de eucalipt au renunțat treptat la tratamentul cu steroizi.

Conform mai multor surse, uleiul esențial de eucalipt nu trebuie folosit la copiii mai mici de 2 ani. În această rețetă, uleiul este foarte mult diluat, și de aceea se poate utiliza și pentru copiii de 18 luni.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.