Tocană de ardei copți cu ceapă și roșii
Ardeii copți sunt vedeta sezonului rece. Gospodinele nu ratează ocazia să pună aceste legume pentru iarnă, fie în congelator, fie în oțet, fie să îi conserve sub formă de zacuscă.
Din ardeii copți ies mâncăruri absolut delicioase. În acest articol veți găsi o rețetă de tocană de ardei copți cu ceapă și roșii. Puteți folosi ardei copți proaspeți sau din congelator.

Zacusca rapida cu servire imediata
Tocană de ardei copți cu ceapă și roșii – rețetă
Ingrediente
• 4 roșii mari
• 4 cepe
• 10 ardei kapia copți
• 100 ml de ulei
• 500 ml de suc de roșii
• 4-6 căței de usturoi
• 2 foi de dafin
• 1 lingură de sare
• condimente după gust: piper, cimbru, busuioc, curry
• opțional: pătrunjel verde, ceapă verde tocată
Mod de preparare
Curățați cepele de coajă și tocați-le mărunt. Puneți uleiul la încins într-o cratiță. Căliți ceapa până devine transparentă.
După circa 10 minute se adaugă roșiile tăiate cubulețe. Amestecați cu o lingură de lemn. Lăsați pe foc 10 minute, apoi puneți ardeii kapia tocați mărunt.

Tocana din ardei si rosii
Se pun mirodeniile, sucul de roșii și se amestecă. Lăsați tocănița să fiarbă la foc mic circa jumătate de oră. Când este gata, se presară deasupra pătrunjelul și ceapa verde tocate mărunt, dacă aveți.
Tocănița de ardei este gata. Se servește caldă, cu pâine, lipie sau mămăligă proaspătă. Este bună și rece. Păstrați-o în frigider în borcane sau într-o caserolă din sticlă cu capac. Se consumă într-o săptămână.
Note și sugestii
Unele persoane preferă o tocană mai mașcată, cu bucăți mari de legume. Dacă și vouă vă place la fel, tăiați ceap solzișori, ardeii fâșii mari și roșiile cuburi mai mari.
Cumpără pastă de ardei cu nuci
Dacă vreți ca această tocană să reziste mai mult, se toarnă fierbinte în borcane și se sterilizează ulterior în cuptor.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:
Pastă aperitiv din ardei, roșii și gogoșari – mai bună ca zacusca!
Zacuscă rapidă din dovlecei la tigaie
Zacuscă de vinete și gogoșari– rețetă mănăstirească
Zacusca de vinete și ardei pentru iarnă
Sursă rețetă: Angela Cooking, Tocană de ardei copți cu ceapă și roșii: https://www.youtube.com/watch?v=4_gYD10_nJM&ab_channel=AngelaCooking