Gogoşi greceşti cu miere şi scorţişoară – de post

Gogoşile au fost întotdeauna un desert popular, îndrăgit atât de copii, cât şi de adulţi.

Patiseriile nu prea ne mai vând gogoşi în ultima vreme, ci covrigi. Asta nu înseamnă că ele au dispărut cu totul.

Gogosi grecesti reteta

Gogosi grecesti reteta: Hanzy2012

Gogoşile greceşti se numesc „Loukoumades”. Spre deosebire de gogoșile noastre tradiționale, cele preparate de greci sunt însiropate și date prin fistic.

Dacă vrei ceva dulce și de post, care se prepară rapid, încearcă reţeta de gogoşi greceşti detaliată mai jos.

Gogoși grecești cu miere și scorțișoară – rețetă

Ingredientele sunt pentru aproximativ 50 de gogoşi mici.

Ingrediente:

• 500 gr de făină
• 2 plicuri de drojdie uscată
• o cană jumate de apă caldă
• 3 linguri de zahăr brun (sau alb)
• 4 linguri miere
• un praf de scorţişoară
• coajă rasă de lămâie sau portocale
• un praf sare
• esenţă de vanilie
• ulei pentru prăjit
• sirop

Aluatul:

• se amestecă făina cu drojdia şi apa caldă
• se pune sarea, coaja de lămâie (sau portocală) şi mierea de albine
• se face un aluat moale, vâscos, amestecând cu o lingură de lemn
• se acoperă castronul şi se pune la loc călduros timp de o oră

Siropul:

• se pun pe foc într-un ibric sau cratiţă 4 linguri de miere, 200 ml apă şi 4 linguri de zahăr
• se amestecă totul până se topeşte zahărul şi se dă deoparte

Cum se fac gogoşile

• se pune mult ulei la încins într-o tigaie, la foc mediu
• se va folosi o linguriţă şi un pahar de apă rece
• se ia câte o linguriţă de aluat şi se pune în ulei la prăjit
• linguriţa se înmoaie în apă rece după fiecare gogoaşă pusă în tigaie
• gogoşile trebuie să se umfle şi să se ridice la suprafaţa vasului
• se întorc o dată pe fiecare parte
• se lasă la prăjit cât să se se facă aurii
• se scot cu o spumieră pe un prosop absorbent
• după ce se scurg de ulei se mută pe un platou
• se toarnă peste ele siropul de miere şi scorţioşoară

Se servesc calde, proaspete. Poftă bună!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.