Tort Muşuroi de Cârtiţă – rețetă
Prăjiturile făcute în casă sunt de departe cele mai delicioase şi satisfăcătoare. Gătitul în casă a devenit o tendinţă populară în rândul femeilor care vor să asigure o masă ceva mai hrănitoare celor dragi.
Desertul nu trebuie să fie o excepţie. Există numeroase reţete de dulciuri bazate pe ingrediente bio care aduc mai multă plăcere celor mici şi mari ai familiei.
Torturile preparate acasă sunt o modă frumoasă pentru onomastici. Este o provocare care instigă la mai multă creativitate şi responsabilitate din partea gazdei care doreşte să impresioneze musafirii cu ceva cremos şi hrănitor.
Am ales spre prezentare un tort minunat care se adresează tuturor celor care doresc să prepare ceva gustos şi unic.
Este ciudat la aspect, dar extrem de savuros. Se numeşte „muşuroi de cârtiţă”.
Se poate prepara vara, pentru un gust răcoritor şi consistent, întrucât conţine babane şi brânză de vaci. Reţeta e simplă şi rapidă. Ai nevoie de aproximativ o oră jumate ca să-l prepari!
Cuprins
Tort muşuroi de cârtiţă – rețetă
Ingrediente pentru blat:
– 5 ouă
– 100 g de zahăr
– 150 g de făină
– 50 ml de ulei
– 50 g de cacao
– 1 praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
– 500 g de cremă de brânză (sau mascarpone)
– 250 ml de frișcă lichidă
– 100 g de zahăr
– 3-4 banane mari sau 5-6 mici
– 100 g de ciocolată neagră
– 2 lingurițe de esență de vanilie
Cum se prepară blatul
Puneți ouăle, zahărul și sarea într-un bol. Mixați cu mixerul electric până când obțineți o spumă albă și pufoasă.
Incorporați apoi pudra de cacao, apoi adăugați uleiul. Mixați ultima dată cu mixerul. Puneți câte o lingură de ulei și amestecați ușor, cu o paletă.
Turnați apoi compoziția de blat într-o formă rotundă cu diametrul de 26 cm. Introduceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. În 40 de minute ar trebui să fie copt. Faceți testul cu scobitoarea.
Cum se prepară crema
Frișca trebuie să fie foarte rece, de la frigider, la fel și crema de brânză pe care o folosiți.
Bateți mai întâi frișca până face vârfuri tari.
Mixați apoi crema de brânză cu zahărul și vanilia. Incorporați frișca bătută și amestecați cu o paletă, cu mișcări largi, de jos în sus.
În această compoziție se adaugă și ciocolata tăiată mărunt. Amestecați ușor și dați crema la frigider.
Asamblarea tortului
După ce blatul s-a răcit complet, puneți deasupra lui o farfurie mai mică decât diametrul lui și tăiați de jur împrejur cu cuțitul, un capac.
Scoateți apoi miezul blatului, fărîmițați-l și păstrați-l într-un bol separat. Vă va trebui la decorarea tortului.
Decojiți și tăiați bananele pe lungime în jumătate. Așezați-le în interiorul blatului. Peste ele, puneți crema și nivelați uniform.
Tortul se îmbracă la final cu firimiturile de blat fărâmițat păstrat mai înainte.
Lăsați tortul să stea la frigider peste noapte sau măcar câteva ore.
Sursă articol: Bucătăria Ldl, Mușuroi de cârtiță cu banane: https://www.bucataria.lidl.ro/retete/musuroi-de-cartita-cu-banane