Tort Muşuroi de Cârtiţă – rețetă

Prăjiturile făcute în casă sunt de departe cele mai delicioase şi satisfăcătoare. Gătitul în casă a devenit o tendinţă populară în rândul femeilor care vor să asigure o masă ceva mai hrănitoare celor dragi. Desertul nu trebuie să fie o excepţie. Există numeroase reţete de dulciuri bazate pe ingrediente bio care aduc mai multă plăcere celor mici şi mari ai familiei.

tort musuroi de cartita

Torturile preparate acasă sunt o modă frumoasă pentru onomastici. Este o provocare care instigă la mai multă creativitate şi responsabilitate din partea gazdei care doreşte să impresioneze musafirii cu ceva cremos şi hrănitor. Am ales pentru azi un tort minunat care se adresează tuturor celor care doresc să prepare ceva gustos şi unic.

Este ciudat la aspect, dar extrem de savuros. Se numeşte „muşuroi de cârtiţă” şi este deliciul copiilor pasionaţi de Zoo. Se poate prepara vara, pentru un gust răcoritor şi consistent, întrucât conţine babane şi brânză de vaci. Reţeta e simplă şi rapidă. Ai nevoie de aproximativ o oră jumate ca să-l prepari!

Tort muşuroi de cârtiţă – rețetă

Ingrediente pentru blat:

• 4 ouă, 4 linguri apă (sau lapte dulce) fierbinte, 1 plic praf de copt, 180 g făină, 180 g zahăr şi 1 lingură de cacao

Pentru gospodinele care sunt experte în deserturi e mai simplu să spunem că blatul pentru Tortul Muşuroi se face exact ca la chec sau pandişpan (numai cu cacao).

Ingrediente pentru cremă:

• 200 g brânză de vaci, 500 ml smântână grasă (30%) pentru frişcă, 5 banane, o ciocolată cu lapte, 150 g zahăr şi 3 foi de gelatină (sau jumătate de pachet de gelatină granule obişnuită).

Reţete de Acasă: Tort Muşuroi de Cârtiţă

Cum se prepară blatul

• se aprinde cuptorul în prealabil, la 180 grade C
• se pregăteşte o tavă (mare) în formă de tort şi se tapetează cu hârtie de copt
• se separă ouăle, se bat gălbenuşurile cu apa sau laptele fierbinte până ce se obţine o spumă frumoasă
• se incorporează treptat câte o lingură de zahăr şi se amestecă până se face o cremă consistentă
• se bat albuşurile cu un pic de sare şi se adaugă în crema de gălbenuşuri
• se pune făina cu praful de copt şi cacaua amestecând uşor, fără cocoloaşe
• se toarnă aluatul moale în tavă şi se netezeşte
• se coace blatul timp de 25-30 de minute, apoi se lasă la răcit pe balcon
• se găureşte blatul de jur împrejur, şi se extrage centrul, lăsând un inel de1 cm. lăţime în margină şi un strat solid la baza blatului
• se fărâmiţează bucăţile scoase din mijlocul blatului şi se aşează într-o farfurie pentru ornare

Cum se prepară crema

• se înmoaie gelatina în apă rece 10 minute, apoi se dizolvă la bain-marie; nu lăsaţi să dea în clocot
• se bate frişca spumă cu zahăr într-un bol
• se rade ciocolata pe răzătoarea mare
• se pune o banană pisată bine cu furculiţa
• se adugă brânza de vaci şi gelatina răcorită şi se amestecă toate ingredientele

Asamblarea tortului:

• se taie bananele în jumătate pe lungime şi se aşează la baza blatului, astfel încât să acopere toată suprafaţa
• se pune crema peste banane în formă de cupolă; folosiţi un cuţit cu lama lată pentru ridicarea cremei – aspectul tortului trebuie să fie de cupolă
• se amestecă firimiturile de blat cu cacao şi se presară peste cremă
• se poate orna cu rondele de banană sau cu ciocolată rasă

tort musuroi reteta

Aşteptăm cu entuziasm rezultatele şi părerile voastre!

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.