Reţete Bio de Post: Mâncăruri cu Spanac

Legumele cu frunze verzi bogate în vitamine sunt la mare căutare primăvara. Ele ne curăţă de toxine, ne energizează şi ne dau din vitalitatea lor. Alături de urzici, spanacul este o verdeaţă cu virtuţi terapeutice remarcabile. Dar a-l găti într-un mod gustos pare a fi o provocare prea mare pentru mulţi dintre noi. Măncârurile din spanac nu sunt tocmai pe placul oricui, de aceea este nevoie de multă precauţie şi creativitate.

Înainte de orice, spanacul trebuie ales şi spălat frunză cu frunză, pentru a elimina impurităţile. Rezultatele merită însă orice efort, dat fiind faptul că spanacul ne asigură o cantitate importantă de vitamine şi minerale: calciu, fier, magneziu, potasiu, vitaminele A, B-urile şi K.

Iată 3 reţete bio cu spanac, perfect sănătoase şi delicioase pe care le poţi prepara în câteva minute.

Piure de spanac cu usturoi

Ingrediente:
• 1 kg de spanac
• miez de paine (de la o jumătate de pâine)
• o cană de miez de nucă
• 3 căţei de usturoi
• o cană de apă rece
• o lingură de zeamă de lămâie
• 2 felii de lămâie
• ulei de masline

Mod de preparare:
• se spală spanacul de nisip în apă rece şi lasă la scurs pe un şerveţel
• se înmoaie miezul de pâine în apă rece şi se stoarce
• se prăjesc nucile timp de 5 minute până se fac aurii
• se pun frunzele de spanac, miezul de pâine, nucile, usturoiul şi zeama de lămâie în blender
• se amestecă până la o pastă omogenă
• se adaugă sare şi piper după gust
• se serveşte cu feliile de lămâie, nuci pisate şi pâine prăjită

Mâncare de spanac

Ingrediente:
• 1,5 kg de spanac
• o ceapă
• 3 linguri de bulion
• 4 linguri de ulei de măsline
• 2 căţei de usturoi
• o lingură de făină
• sare şi piper după gust
• mărar sau pătrunjel

Mod de preparare:
• se spală bine spanacul
• se pun frunzele la opărit pentru câteva minute într-o oală cu apă clocotită
• se scurge apa de la spanac
• se răceşte spanacul şi se toacă mărunt
• se căleşte ceapa cu uleiul de măsline
• se adaugă spanacul şi se lasă la fiert
• se amestecă făina cu apa şi bulionul
• se toarnă peste spanac şi se fierbe
• se adaugă usturoiul, sarea şi piperul
• se amestecă bine şi se ia de pe foc
• se presară verdeaţa tocată
• se serveşte cu roşii, măsline, pâine crocantă sau seminţe de susan

Supă de spanac cu ciuperci

Ingrediente:
• 50 g de ciuperci (sau o conservă)
• 4 legături de spanac proaspăt
• o conservă de fasole albă
• 300 ml de supă de legume
• 3 cepe
• 2 linguriţe de ulei de măsline
• 2 căţei de usturoi
• rozmarin proaspăt
• cimbru proaspăt
• piper roşu măcinat (opţional)

Mod de preparare:

• se pun ceapa, usturoiul, ciupercile tocate mărunt într-o tigaie cu ulei încins
• se prăjesc la foc mic până se înmoaie ingredientele
• se adaugă supa de legume şi uleiul de măsline
• se adaugă spanacul şi fasolea albă
• după ce dă în clocot se lasă supa să fiarbă 10 minute
• la final se adaugă cimbrul şi piperul

Poftă bună! Spanacul este un aliment dietetic, recomandat în special în curele de detoxifiere şi de slăbire.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.