4 Reţete simple de salată
Salatele sunt uşoare, răcoritoare şi hrănitoare. Poate că la prima impresie ele nu oferă acea senzaţie de saţietate pe care ne-o dau mâncărurile din carne.
Dar să nu uităm că organismul nostru mai are nevoie de câte o pauză din când în când de la alimentaţia greoaie.
Salatele sunt bogate în vitamine, mai ales cele care conţin clorofilă şi vitamina K din verdeţuri.
Am ales 4 reţete delicioase pe care le poţi pregăti acasă, pentru orice oră a zilei.
Cuprins
Salată cehoslovacă de cartofi şi maionează
Ingrediente
• 800 g de cartofi
• 200 g de castraveţi acri
• 100 g mazăre
• 2 morcovi
• 250 g maioneză
• 25 g oţet
• un praf de zahăr, sare şi piper
Mod de pregătire
• se fierb cartofii în coajă
• se curăţă şi se taie felii subţiri
• se adaugă morcovii fierţi şi tăiaţi rondele
• se pune ceapa tocată peştişori sau mărunt
• se pune mazărea fiartă în prealabil
• se curăţă castraveţii de coajă şi de seminţe şi se adaugă tăiaţi rondele
• compoziţia se amestecă uşor
• se pune maioneza
• se presară sarea, zahărul ş piperul
• se pune şi oţetul, după gust
Salată de andive
Ingrediente
• 400 g andive
• 400 g cartofi
• 300 g hering
• 300 g ceapă
• 100 ml ulei
• câtev fire de mărar
• câteva fire de părunjel frunze
• un praf de sare, piper
• oţet
Mod de preparare
• se curăţă andivele şi se spală
• se taie în bucăţi potrivite, 4-6 cm şi se desfac în foi
• se adaugă cartofii fierţi în coajă, tăiaţi cubuleţe
• se se adaugă ceapă coaptă, tăiată mărunt sau rondele
• se pune sarea, piperul şi oţetul, după gust
• se amestecă uşor şi se decorează cu fileuri de heringi
• se presară verdeaţa tocată sau ruptă cu degetele
Salată de orez cu roșii
Ingrediente
• 500 g roşii
• 100 g orez
• 200 g ceapă
• 200 g ardei gras
• 40 g usturoi
• 40 g pătrunjel frunze
• 100 ml ulei
• sare şi piper
Mod de preparare
• se taie roşiile în sferturi şi se curăţă de seminţe
• se pune orezul fiert şi se amestecă bine
• se adaugă ardeiul tăiat fideluţă
• se pune ceapa rondele
• se adaugă usturoiul pisat
• se pune uleiul, sarea şi piperul după gust
• se presară deasupra pătrunjelul verde tocat mărunt
Salată de castraveţi cu carne
Ingrediente
• 300 g carne de vită
• 300 g castraveţi
• 300 g cartofi
• 300 g ceapă
• 60 g salată verde
• 60 g roşii
• 150 g maioneză
• 40 g bulion
• o linguriţă de muştar
• sare şi piper
Mod de preparare
• carnea fiartă se taie fideluţă
• capa se toacă mărunt
• cartofii fierţi în coajă se taie cubuleţe
• castraveţii muraţi se taie rondele mici
• se prepară un sos din: maioneză, bulion de roşii, muştar, sare şi piper
• se amestecă ingredientele cu sosul
• se decorează bolul cu salată vrde şi felii de roşii
Super.
foarte bune…..