Ruladă cu cocos fără zahăr și făină – desert fără coacere, pentru diabetici

Această ruladă cu cocos poate fi un desert potrivit pentru diabetici, cei cu rezistență la insulină, intoleranță la gluten sau la ouă.

Dacă aveți alergie și la lactoză, înlocuiți untul obișnuit cu unt de cocos sau cu unt vegan.

Rulada cu cocos fara zahar si faina

Imagine cu rol ilustrativ: Rulada cu cocos fara zahar si faina

Ruladă cu cocos fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente pentru blatul maro

• 180 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta)
• 3 linguri de eritritol (vi-l recomand e acesta la ofertă) sau xylitol
• 3 linguri de pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta crudă)
• 60 ml de lapte vegetal
• 1 linguriță de rom

Ingrediente pentru umplutura albă

• 80 g de fulgi de cocos (vi-i recomand pe aceștia)
• 15-20 g de unt
• 2 linguri de eritritol

Mod de preparare

Pregătiți mai întâi blatul maro. Amestecați toate ingredientele într-un bol. Trebuie să obțineți o masă densă, ca un aluat.

Pentru cremă, amestecați untul cu fulgii de cocos și îndulcitorul. Untul trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă este solid, va trebui să îl topiți, să-l amestecați cu celelalte ingrediente și apoi să dați amestecul în frigider pentru a se întări.

 Cumpără făină de migdale 

Faina de migdale Herbavit

Faina de migdale Herbavit

Puneți o folie de plastic pe masa de lucru. Întindeți bucata de alut maro într-o foaie pătrată. Puneți deasupra crema și distribuiți-o uniform cu dosul lingurii, pe toată suprafața.

Rulați foaia maro cu grijă, folosindu-vă de folia de plastic. Rulați cât mai strâns posibil. Lipiți bine marginile.

Presărați fulgi de cocos pe folie și dați rulada prin ei, acoerindu-o bine cu cocos. Rulați din nou rulada în folia de plastic și strângeți capetele.

 Cumpără eritritol la ofertă 

Eritritol oferta

Eritritol oferta

Se dă la frigider, unde se lasă să stea la rece câteva ore, sau peste noapte. Se taie apoi felii. Această ruladă se păstrează în frigider, ca să fie mai ușor de tăiat și să nu se înmoaie.

O puteți servi ca desert, sau ca gustare. Este bună și ca mic-dejun, alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

 Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr: 

Dulciuri fara zahar

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Ruladă din hrișcă, nuci și banane – desert de post fără zahăr, gluten, ulei
Ruladă din ovăz și banane – desert simplu, fără zahăr și făină
Ruladă cu brânză dulce fără zahăr – desert la rece
Ruladă dulce, pufoasă ca un nor – fără zahăr și făină

Sursă rețetă: Gluten Free Vegan Kitchen, What I eat when I crave sweets as an insulin resistant (gluten-free, vegan, sugar-free): https://www.youtube.com/watch?v=RB8W3rjiMKw&ab_channel=GlutenFree-VeganKitchen

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.