Tartă de vară cu cireșe și vișine – pufoasă un buretele!

Tarta cu cireșe și vișine este un desert preferat al verii. Îl îndrăgesc deopotrivă adulții și copii. Se prepară foarte ușor, din ingrediente simple.

Compoziția se bate cu mixerul și se pune la copt. Atât de rapid! 

Tarta pufoasa de vara cu visine si cirese

Tarta pufoasa de vara cu visine si cirese

Tarta se poate face cu ambele tipuri de fructe, sau doar cu unul din ele. Are o textură pufoasă și moale ca un burete!

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare, pe care vă recomand să le încercați:

Ai mulți dovlecei în frigider? Fă o tartă delicioasă de dovlecei, brânză și roșii
Tartă fragedă cu cireșe – cea mai simplă și rapidă rețetă
Tartă cu vișine și iaurt (rețetă + beneficii
Prăjitură cu iaurt și cireșe – un desert de milioane!
Tartă cu piersici și iaurt

Tarta cu visine si cirese

Tarta cu visine si cirese

Tartă pufoasă de vară cu cireșe și vișine - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 10 ouă
  • 100 ml de lapte dulce
  • 4 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahăr
  • 14-16 linguri de făină
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • cireșe și vișine proaspete

Mod preparare rețetă
 

  • Spargeți ouăle într-un bol încăpător. Introduceți mixerul și bateți ouăle până devin spumoase. Incorporați treptat zahărul. Spuma de ouă trebuie să crească de 2 ori în volum.
  • Adăugați esența, laptele, uleiul treptat, amestecând ușor.
  • Incorporați treptat făina și mixați ușor.
  • Turnați compoziția într-o tavă dreptunghiulară sau pătrată mare, tapetată cu hârtie de copt.
  • Așezați fructele (fără sâmburi) pe toată suprafața tartei, din loc în loc.
  • Dați tarta în cuptorul preîncălzit la 180-190 de grade Celsius pentru 40 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia.

Notă

Lăsați tarta să se răcorească, apoi o puteți tăia. Se porționează în pătrate.
Este bună caldă, dar mult mai gustoasă după ce stă la rece câteva ore. Se păstrează în frigider.
O puteți servi ca atare, ca desert, sau ca gustare, alături de o ceașcă de lapte, iaurt, ceai sau cafea.
Cireșele și vișinele pot fi proaspete, din compot, din vișinată / cireșată sau din congelator. Puteți folosi și fructe păstrate în zahăr / sirop.
Dacă nu aveți aceste fructe în casă, le puteți înlocui cu alte fructe de sezon, precum mere, piersici, caise, prune, sau chiar cu banane. Fructele se taie cubulețe. 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.