Tartă fragedă cu cireșe – cea mai simplă și rapidă rețetă

Această tartă fragedă cu cireșe se prepară foarte repede.

Este una din cele mai simple rețete, cu ingrediente minime.

Tarta cu cirese - reteta

Imagine cu titlu sugestiv: tarta cu cirese: Edsel Little

Tarta are un blat fraged din unt și o umplutură simplă din cireșe amestecate cu amidon.

Peste fructe se presară un strat subțire de aluat sfărâmicios. Acesta se va rumeni și va da tartei o textură crocantă și un gust deosebit.

Nu ezitați să încercați această rețetă. Puteți folosi fructe proaspete, de sezon, fructe congelate, din compot sau fructe conservate cu zahăr.

Rezultatul este la fel de bun în ambele cazuri.

TARTĂ FRAGEDĂ CU CIREȘE – REȚETĂ

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 1 ou
– 100 g de unt rece
– 80 g de zahăr
– 280 g de făină
– 1 linguriță de praf de copt
– 1 praf de sare

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 300 g de cireșe congelate (sau proaspete)
– 80-100 g de zahăr
– 2 linguri de amidon de porumb

MOD DE PREPARARE

Puneți făina, sarea și praful de copt într-un bol.

Amestecați și adăugați untul tăiat cubulețe.

Frământați cu mâinile pentru a desface untul în bucăți mici.

Într-un bol separat spargeți oul. Adăugați zahărul și bateți cu telul până devine obțineți o compoziție lichidă.

Turnați amestecul de ou și zahăr peste făină.

Amestecați cu o paletă, apoi cu mâinile.

Trebuie să obțineți un aluat sfărâmicios.

Transferați trei sferturi din aluat în tavă.

Autoarea rețetei a folosit o tavă rotundă de tartă cu diametrul de 22 cm.

Presați bine aluatul cu degetele, până obțineți un blat compact. Îmbrăcați și pereții formei cu aluat.

Adăugați cireșele peste blat, într-un singur strat. Acoperiți toată suprafața blatului cu fructe.

Presărați peste ele câteva linguri de zahăr (80-100 g). Apoi presărați amidonul.

Învârtiți puțin fructele cu lingura, cât să se acopere bine cu amidon.

La final, presărați restul de aluat sfărâmicios, acoperind fructele.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

După 35-40 de minute tarta ar trebui să fie gata.

Aluatul trebuie să fie rumenit.

Tăiați tarta cu cireșe după ce s-a răcit complet.

Este fragedă, moale și dulce.

REȚETE SIMILARE

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tartă de casă:

Tartă de post cu fructe și cremă de vanilie
Cea mai rapidă tartă cu lămâie – fără făină sau zahăr adăugat, fără cuptor
Tartă cu mere, fără zahăr – rețetă dietetică, de post
Tartă cu piersici – rețetă dietetică, fără zahăr, fără făină, fără foc

NOTE ȘI SUGESTII

Cireșele pot fi înlocuite în această rețetă cu alte fructe.

De pildă, puteți face o tartă cu vișine, cu căpșuni sau zmeură. Sau puteți opta pentru un amestec de fructe de pădure.

La fel bine merg prunele, caisele sau piersicile tăiate bucăți, merele și perele.

Depinde de ce fructe vă plac sau aveți la îndemână.

Sursă articol: Bucătăria lui Ellen, Plăcintă cu cireșe care se topește în gură: https://www.youtube.com/watch?v=s-uafJsTnps&ab_channel=Ellen%27sKitchen

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.