Budincă de banană – desert vegan din bucătăria indiană
Această budincă de banane se numește „banan kheer” și este o rețetă populară în bucătăria indiană.
Se poate face cu lapte de vacă, sau cu lapte vegetal, pentru cei care au intoleranță la lactoză sau țin post.
![Budinca de banane - desert vegan din bucataria indiana](https://lataifas.ro/lataifas.ro/wp-content/uploads/2024/06/Budinca-de-banane-desert-vegan-din-bucataria-indiana.jpg)
Budinca de banane – desert vegan din bucataria indiana: Soniya Goyal
În rândurile de mai jos vă arăt cum se prepară varianta vegană. Pentru o textură mai cremoasă, vă sfătuiesc să folosiți lapte de cocos (sau de migdale ori caju).
Nu este obligatoriu să folosiți zahăr în această rețetă. Puteți opta pentru alt îndulcitor non-caloric. Este important să folosiți banane coapte bine, pentru a da budincii mai multă dulceață și aromă.
Budinca de banane poate fi servită ca desert sau chiar ca mic-dejun. Este delicioasă și copiilor le va plăcea cu siguranță.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Nu mai cumpărați dulciuri nesănătoase! Încercați această budincă de banane crude, gata în 5 minute
Budincă de ovăz cu banane și caise (fără zahăr)
Budincă de banane și nuci
Tort de mere și banane de post, fără coacere – fără zahăr, gluten, ulei
Budincă de banană - rețetă indiană
Ingrediente
- 200 ml de lapte vegetal
- 2 linguri de pastă de caju
- 2 banane coapte bine
- 5 linguri de zahăr (sau alt îndulcitor precum eritritol, xilitol, stevia)
- 1/2 linguriță de cardamom măcinat
- 2 lingurițe de migdale mărunțite
- 2 lingurițe de fistic mărunțit
Mod preparare rețetă
- Puneți laptele într-o crăticioară pe foc, împreună cu pasat de caju. Fierbeți-l până scade un sfert din cantitate. Amestecați ocazional.
- Adăugați zahărul și pudra de cardamom și fierbeți până când zahărul se dizolvă complet. Amestecați ocazional.
- Laptele trebuie să fie îngroșat. Stingeți focul și turnați-l într-un bol. Lăsați-l la răcit.
- O banană se taie cubulețe, iar cealaltă se pasează fin. Se adaugă ambele în budinca de lapte și se amestecă bine.
- Puneți budinca în boluri de servire și decorați cu migdale și fistic mărunțit.