Budincă de banană – desert vegan din bucătăria indiană

Această budincă de banane se numește „banan kheer” și este o rețetă populară în bucătăria indiană.

Se poate face cu lapte de vacă, sau cu lapte vegetal, pentru cei care au intoleranță la lactoză sau țin post.

Budinca de banane - desert vegan din bucataria indiana

Budinca de banane – desert vegan din bucataria indiana: Soniya Goyal

În rândurile de mai jos vă arăt cum se prepară varianta vegană. Pentru o textură mai cremoasă, vă sfătuiesc să folosiți lapte de cocos (sau de migdale ori caju).

Nu este obligatoriu să folosiți zahăr în această rețetă. Puteți opta pentru alt îndulcitor non-caloric. Este important să folosiți banane coapte bine, pentru a da budincii mai multă dulceață și aromă. 

Budinca de banane poate fi servită ca desert sau chiar ca mic-dejun. Este delicioasă și copiilor le va plăcea cu siguranță. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Nu mai cumpărați dulciuri nesănătoase! Încercați această budincă de banane crude, gata în 5 minute
Budincă de ovăz cu banane și caise (fără zahăr)
Budincă de banane și nuci
Tort de mere și banane de post, fără coacere – fără zahăr, gluten, ulei

Budinca de banane - desert vegan din bucataria indiana

Budincă de banană - rețetă indiană

Categorie Breakfast, Dessert

Ingrediente
  

  • 200 ml de lapte vegetal
  • 2 linguri de pastă de caju
  • 2 banane coapte bine
  • 5 linguri de zahăr (sau alt îndulcitor precum eritritol, xilitol, stevia)
  • 1/2 linguriță de cardamom măcinat
  • 2 lingurițe de migdale mărunțite
  • 2 lingurițe de fistic mărunțit

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți laptele într-o crăticioară pe foc, împreună cu pasat de caju. Fierbeți-l până scade un sfert din cantitate. Amestecați ocazional.
  • Adăugați zahărul și pudra de cardamom și fierbeți până când zahărul se dizolvă complet. Amestecați ocazional.
  • Laptele trebuie să fie îngroșat. Stingeți focul și turnați-l într-un bol. Lăsați-l la răcit.
  • O banană se taie cubulețe, iar cealaltă se pasează fin. Se adaugă ambele în budinca de lapte și se amestecă bine.
  • Puneți budinca în boluri de servire și decorați cu migdale și fistic mărunțit.

Notă

Budinca de banane se poate servi imediat, la temperatura camerei, sau rece, din frigider.
Sursă rețetă: Ekunji, Banana kheer recipe - a perfect fasting dessert recipe by Sonia Goyal: https://www.youtube.com/watch?v=ZmBCoishH7M&list=PLGwteiO0CDCSgyK28ttV-bGHjlUbfbBdC&index=2&ab_channel=ekunji

 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.