Somon la cuptor, marinat în sos de ghimbir și lămâie

Această rețetă de somon cu ghimbir și lămâie a fost creată de dr. Tom O’Bryan și este inclusă în una din cărțile sale de rețete, numită „Autoimmune Fix Recipes”. 

Sosul are o aromă dulce, acrișoară și iute, care acompaniază perfect carnea de pește.

Somon la cuptor cu lamaie si ghimbir

Imagine cu titlu sugestiv: Somon la cuptor cu lamaie si ghimbir: Freepik.com

Este un preparat potrivit pentru persoanele care suferă de boli autoimune, dar și pentru cei care au diabet sau boli inflamatorii în general. Poate fi inclus și în curele de slăbire, dacă nu este asociat cu făinoasele.

Somonul este o sursă bogată de Omega-3 – grăsimi cu rol antiinflamator. Dr. O’Bryan ne sfătuiește să cumpărăm doar somon sălbatic, de captură. Somonul care a fost crescut în ferme are niveluri mari de bifenili policlorurați.

Acești compuși au fost asociați cu un risc crescut de cancere, diabet, obezitate și rezistență la insulină. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu somon pe care le puteți încerca: 

Somon cu sos de smântână – o mâncare rapidă, care se topește în gură
Chiftele keto din somon – rapide, sățioase, sănătoase!
Cel mai simplu și suculent somon la cuptor, cu lămâie, unt și usturoi
Somon cu sos de smântână – o mâncare rapidă, care se topește în gură
Somon cu legume, sos de muștar și miere – rețetă cu beneficii cardiovasculare

Somon la cuptor cu lamaie si ghimbir

Somon la cuptor, marinat în sos de ghimbir și lămâie

Ingrediente
  

  • 1 kg de file de somon
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură de amdion
  • 1 cățel de usturoi
  • 1-2 lingurițe de ghimbir proaspăt ras sau tocat fin
  • 1/2 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 1/2 linguriță de sare

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați fileul de somon și tăiați-l în două sau în mai multe bucăți. Puneți-l într-o tavă mică din sticlă termorezistent.
  • Într-un vas separat, amstecați ingredientele pentru sos: sucul de lămâie, mierea, uleiul, ghimbirul, coaja de lămâie, sarea și amidonul.
  • Turnați sosul peste pește și masați-l bine. Lăsați-l să stea la marinat 2 ore la frigider.
  • Scurgeți sosul și puneți fileurile cu pielea în jos.
  • Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Introduceți tava în cuptor și coaceți peștele circa 10-20 de minute, sau până când furculița pătrunde ușor în el.

Notă

Somonul poate fi servit imediat, cald, sau după ce s-a răcit. Îl puteți asezona cu sosul rămas după marinare. 
Este bun cu o porție de orez, piure de cartofi, fasole păstăi, legume la aburi, cu salată de verdețuri, cu murături sau legume crude.
Sursă rețetă: Tom O'Bryan, Lemon-ginger salmon, Autoimmune Fix Recipes

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.