Omletă italiană (frittata) cu fasole verde – bună pentru orice masă în cura de slăbire

Omleta este un preparat întâlnit în multe culturi. Rețete diferă de la o țară la alta, în funcție de tradițiile locului. 

La noi omleta se mai numește „scrob” și se face de obicei doar din ouă. În Spania, omleta se prepară de obicei cu cartofi (tortilla de patatas”), în Italia cu carne, brânzeturi și legume (fritatta), iar în Grecia cu brânză feta, măsline Kalamata și roșii.

Omleta italiana cu fasole verde

Imagine cu titlu sugestiv: Omleta italiana cu fasole verde: Timolina

În acest articol vreau să vă prezint o rețetă de omletă italiană, făcută cu fasole verde (păstăi). Este o mâncare foarte gustoasă și totodată dietetică. 

Are un conținut bogat în grăsimi și proteine și conține puține calorii. Poate fi inclusă în curele de slăbire, dar și în dieta diabeticilor sau a celor cu intoleranță la gluten.

Dacă nu agreați prăjeala, puteți omite călirea cepei. Aceasta se poate adăuga odată cu restul ingredientelor. Sau o puteți căli cu o cantitate mai mică de ulei și cu puțină apă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:

Omletă spaniolă de cartofi – idee de mâncare sățioasă pentru toată familia
Omletă și clătită pentru slăbit cu fulgi de ovăz – o rețetă sărată și una dulce
Omletă din pătrunjel – rețetă azerbaijană
„Omletă” din făină de năut (fără ouă) – rețetă de post, foarte hrănitoare

Omleta italiana cu fasole verde

Omletă cu fasole verde (păstăi)

Categorie Breakfast, Main Course
Bucătărie Italian
Servings 4

Ingrediente
  

  • 250 g de fasole
  • 6 ouă
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de ulei
  • 50 g de telemea sau cașcaval
  • sare și piper după gust
  • 1 cubuleț de unt (sau tot ulei)

Mod preparare rețetă
 

  • Decojiți ceapa și tăiați-o mărunt sau solzișori. Căliți-o în ulei până își schimbă culoarea.
  • Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le cu telul până se desfac complet și se fac spumă.
  • Adăugați brânza dată prin răzătoare, sare și piper, după gust. Omogenizați.
  • Puneți tot acum ceapa călită și fasolea verde. Amestecați bine.
  • Puneți untul într-o tigaie (26 cm) și așezați-o pe aragaz la foc mediu.
  • Turnați compoziția omletei în tigaie și dați focul la mic.
  • Gătiți omleta în jur de 15 minute. O puteți da și în cuptor pentru câteva minute, să devină mai fermă.
  • Se lasă la răcit, apoi se taie în porțiile dorite. Întreaga omletă este pentru 4 porții sau persoane.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.