Scoarță de ciocolată cu rodie – desert rapid, bogat în antioxidanți

Scoarța de ciocolată cu rodie este un preparat delicios și sănătos, care se obține foarte rapid în casă.

Poate fi un desert sau o gustare pentru momentele când simțim nevoia de ceva dulce.

 

Ciocolata cu rodie - desert bogat in antioxidanti

Ciocolata cu rodie – desert bogat in antioxidanti

Cum alegi o ciocolată bună

Aveți nevoie de o ciocolată de calitate și o rodie coaptă bine. Ciocolata trebuie să aibă un conținut de cacao de minim 70%. Aceste sortimente au de regulă mai puțin zahăr și mai mulți antioxidanți.

Cu cât mai ridicat este procentul de cacao, cu atât mai bine. Dacă veți citi eticheta unei ciocolate de 40-50% cacao, veți vedea că primul ingredient este de obicei zahărul.

La ciocolatele cu 70+ cacao, primul ingredient pe listă este masa de cacao, apoi pudra de cacao, untul de cacao și spre final zahărul.

Am fost surprinsă să descoper că ciocolata neagră ROSHEN (85 g) nu are deloc zahăr pe etichetă. Conține multe grăsimi și proteine. Concluzia? Citiți eticheta și alegeți produsul cel mai sănătos.

Dacă aveți un regim fără zahăr, optați pentru o ciocolată cu îndulcitori non-calorici, precum stevia sau eritritol.

Scoarță de ciocolată cu rodie – rețetă

Așa cum spuneam mai sus, pentru a pregăti acest desert aveți nevoie doar de 2 ingrediente: ciocolată neagră și rodie proaspătă.

Nu vă dau cantitățile, deoarece depinde cât vreți să preparați și pentru câte persoane face acest desert.

Eu am folosit 200 g de ciocolată și semințele de la o rodie.

Pasul 1

Tăiați rodia, scoateți semințele și puneți-le într-un bol. Aceasta este etapa cea mai elaborioasă. Eu am pus semințele în forme de silicon pentru brioșe, un strat subțire, la bază.

Ciocolata cu rodie - reteta

Ciocolata cu rodie – reteta

Voi puteți pune semințele într-un singur strat pe o hârtie de copt, într-o tavă întinsă, pentru a turna ciocolata pe toată suprafața semințelor de rodie. Astfel veți obține o scoarță pe care o veți rupe bucăți după întărire.

Pasul 2

Rupeți ciocolata pătrățele și puneți-le într-un bol încăpător. Introduceți bolul în cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Scoateți bolul și amestecați bine în ciocolată. Dați din nou bolul la microunde pentru încă 30 de secunde.

Amestecați energic, până se topește de tot și ciocolata devine lichidă.

Puteți topi ciocolata și pe bain-marie, însă la foc foarte mic și fără ca bolul cu ciocolată să atingă apa. În caz contrar, ciocolata se va arde.

Pasul 3

Turnați imediat ciocolata peste semințele de rodie, uniform, într-un strat subțire. Puteți presăra pe deasupra cristale de sare, fulgi de cocos sau alte ingrediente.

Pasul 4

Dați-o la rece și lăsați-o să se solidifice. Se va întări destul de repede.

Scoateți ciocolata din forme, sau rupeți scoarța bucăți inegale (dacă ați optat pentru această opțiune).

Ciocolata topita cu rodie

Ciocolata topita cu rodie

Păstrați ciocolata cu rodie într-o caserolă, în frigider. Luați câte una la nevoie. Este un dulce bogat în antioxidanți. Rodia este printre fruntașe în topul alimentelor puternic antioxidante. 

Acest desert poate fi oferit și copiilor, în prima parte a zilei, ținând cont de faptul că ciocolata este energizantă și poate da agitație.

Rodia poate fi înlocuită cu alte fructe. De exemplu, puteți folosi diferite tipuri de nuci.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare:

Tartă din pere și ciocolată – doar 2 ingrediente!
Prăjitură de ciocolată din 2 ingrediente – fără făină, fără zahăr
Tartă cu dovleac și ciocolată – doar 2 ingrediente

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.