Sufleu de lămâie și brânză dulce – desert proteic fără zahăr și făină

Dacă țineți o dietă restrictivă și simțiți nevoia de un dulce, nu trebuie să încălcați regulile.

Din câteva ingrediente simple puteți obține o prăjitură dietetică și sănătoasă în același timp.

Sufleu de lamaie si branza dulce – desert proteic fara zahar si faina

Sufleu de lamaie si branza dulce – desert proteic fara zahar si faina: Freepik.com

Este potrivită pentru diabetici, pentru cei care au intoleranță la gluten, pentru cei care țin cură de slăbire. Poate fi adaptată și pentru dieta keto.

Nu mai puțin bun este acest desert pentru copii. Nu conține zahăr, ulei, făină de grâu sau alt tip de făină cu gluten.

Are o cantitate mare de proteine, deci poate fi servit și în locul unei mese, precum mic-dejun sau prânz, dacă vă plac preparatele dulci.

Pe lângă toate aceste calități, este deosebit de gustos și rapid de făcut.

Sufleu de lămâie – rețetă

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 250 g de cremă de brânză
  • 3 pliculțe de de stevia
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 lingură de făină de orez sau amidon
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare

Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri, punându-le în două boluri distincte.

Bateți ușor gălbenușurile cu telul până se fac spumă. Adăugați crema de brânză, stevia, coaja de lămâie, sucul de lămâie și vanilia. Amestecați totul foarte bine, cu telul.

Albușurile se bat cu mixerul până se fac spumă. Aceasta se incorporează ușor în compoziția de gălbenușuri.

La final se incorporează ușor făina de orez. Folosiți mișcări ușoare, de jos în sus, pentru ca spuma să rămână cât mai aerată.

Transferați compoziția într-o formă rotundă cu pereții detașabili (inel culinar potrivit). Coaceți sufleul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Durează circa 30-40 de minute până este gata. Însă depinde de cuptorul fiecăruia. Trebuie să știți că această prăjitură nu va crește.

Este de asemenea important să o lăsați la răcit complet înainte de a o scoate din formă. Cel mai bine este să o lăsați să se răcorească în tavă, apoi să o dați în frigider.

Lăsați-o câteva ore, sau peste noapte. Se desface apoi inelul și se scoate din tavă. Dacă este rece, se va tăia foarte bine. În caz contrar este posibil să se sfărâme.  

Este o prăjitură ușoară, delicată și fragedă. Are un gust moderat de dulce și o aromă plăcută de lămâie și vanilie.

Note și sugestii

Crema de brânză poate fi înlocuită cu ricotta (urdă) sau brânză moale de vaci (scursă bine de zer).

Făina de orez poate fi înlocuită cu amidon sau cu orice fel de făină.

Pentru keto, folosiți făină de migdale sau făină de cocos.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care le puteți încerca:

Prăjitură cu cremă de lămâie – fără zahăr și făină
Tartă cu lămâie fără zahăr și gluten
Prăjitură cu cremă de lămâie – fără zahăr și făină
Pască fără aluat cu ricotta și lămâie – fără zahăr și făină (bună și în diabet)
Prăjitură de post cu lămâie – fără zahăr, făină, ulei

Sursă rețetă: Eg.Nutrition, Tortita souffle de limon: https://www.instagram.com/p/C2S5T5pglsI/?e=74cb249f-f7d8-49da-8cb1-0ab4850b4926&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.