Prăjitură de post cu lămâie – fără zahăr, făină, ulei

Această prăjitură de post cu aromă intensă de lămâie se face doar din 4 ingrediente.

Nici unul nu este folosit în mod obișnuit la prăjiturile tradiționale.

Prajitura de post cu lamaie - fara zahar, faina si ulei

Imagine sugestiva: Prajitura de post cu lamaie – fara zahar, faina si ulei

Rețeta se face din semințe de in, migdale, stafide și lămâi. Doar oleaginoase și fructe. Nimic mai mult, nimic în plus.

Rezultatul? Un desert care este întâi de toate foarte sănătos. Fără zahăr, fără ulei, fără gluten, fără lactoză sau alți alergeni.

Prăjitura este îndulcită în mod natural cu fructe. E ca și cum ați include în meniu porția zilnică de fructe, dar sub o formă mai gustoasă și mai atractivă.

Prăjitură de post cu lămâie – rețetă

Durată totală de preparare: 35 de minute

Ingrediente

• 100 g de migdale
• 150 g de stafide
• 2 linguri de semințe de in măcinate
• 100 ml de suc de lămâie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius.

Radeți coaja de la 2 lămâi. Stoarceți sucul de lămâie. Veți avea nevoie de 2-4 lămâi pentru a obține cantitatea de suc indicată în rețetă, în funcție de mărimea lor.

Puneți stafidele și sucul de lămâie în blender sau robot și mixați un minut.

Turnați compoziția într-un bol. Adăugați semințele de in și migdaleele măcinate. Amestecați bine.

Incorporați la final și coaja de lămâie rasă și omogenizați.

Ungeți o tavă/formă rotundă cu diametrul de 17 cm. cu puțin ulei. Tranferați compoziția și distribuiți-o uniform.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit, pe raftul din mijloc.

Lăsați prăjitura să stea jumătate de oră. Scoateți-o când a devenit ușor rumenă pe deasupra.

Este indicat să așteptați să se răcească de tot și apoi să o tăiați. Neavând gluten, se va sfărâma dacă o porționați când e caldă.

Prăjitura are o textură mai degrabă moale și umedă. Nu este pufoasă sau crescută, precum prăjiturile clasice.

Se păstrează la frigider, într-o caserolă. Poate fi consumată în termen de 5 zile.

Informații nutriționale

Dacă tăiați prăjitura în 8 felii, o felie, adică o porție, va avea:

• 151 de calori
• 7 g de grăsimi
• 22 g de carbohidrați
• 3 g de fibre
• 4 g de proteine
• 13 g de zahăr

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de deserturi de post fără zahăr:

Cozonac panettone de post cu ovăz, fără zahăr
Negresă pentru slăbit – fără zahăr, făină sau ulei
Prăjitură cu ovăz și fructe – fără făină și zahăr rafinat
Brioșe pufoase cu ovăz și cocos – fără zahăr, făină sau ulei

Sursă articol: Nest & Glow, 4-ingredient lemon cake: gluten free & vegan recipe: https://www.youtube.com/watch?v=MvuDLI9KM_4&ab_channel=NestandGlow

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.