Fursecuri pentru Crăciun din 2 ingrediente (fără zahăr și gluten)
Se apropie sărbătorile și încep pregătirile pentru masa de Crăciun.
Dacă aveți intoleranță la gluten sau lactoză, sau țineți cură de slăbire, cu siguranță aveți un regret că nu veți putea gusta din deserturile tradiționale.
Din fericire, există rețete și pentru cei care au un regim special. De exemplu, fursecurile prezentate mai jos nu conțin gluten, nici zahăr rafinat. Nu au nici un fel de făină în compoziție, nici lactate.
Se prepară din 2 ingrediente: migdale și miere. Sună ca o rețetă de marțipan. Singura diferență este că acest marțipan se coace în cuptor până devine crocant.
Rezulatul este cât se poate de bun și gustos!
Cuprins
Fursecuri pentru Crăciun – rețetă
Ingrediente
- 310 g de migdale măcinate
- 100 ml de miere lichidă sau sirop de arțar
Mod de preparare
Măcinați migdalele prin robot, până se pulverizează complet.
Puneți făina obținută într-un bol. Adăugați mierea sau siropul de arțar în două tranșe, frământând aluatul cu mâna.
Transferați apoi compoziția în robotul cu lama S și mixați până rezultă o pastă legată și omogenă.
Puneți o bucată de hârtie de copt în pe masă. Presărați pe ea migdale măcinate. Puneți aluatul și presărați pe el migdale măcinate.
Așezați o hârtie de copt deasupra și întindeți aluatul cu sucitorul. Decupați apoi foaia de aluat rezultată cu forme de steluțe, brazi sau alte forme specifice pentru Crăciun.
Înmuiați formele în apă rece înainte de a face decupajul. Astfel nu se vor prinde de aluat.
Resturile de aluat care rămân după decupare se strâng într-o bilă care se întinde din nou și se decupează.
Așezați fursecurile create pe hârtie de copt, în tava cuptorului.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius. Fursecurile sunt gata în 15-18 minute.
Stați cu ochii pe ele, să nu le ardeți. Trebuie să fie ușor rumene când le scoateți din cuptor. Pe măsură ce se răcesc se mai întăresc.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără gluten și fără zahăr:
Fursecuri vegane fără zahăr și gluten – doar 3 ingrediente!
Fursecuri cu lămâie și cocos (fără zahăr și făină)
Fursecuri vegane din fulgi de ovăz și cocos – fără zahăr sau făină
Fursecuri keto fără zahăr și făină – doar 3 ingrediente!
Note și sugestii
Puteți folosi făină de migdale în loc de migdale măcinate.
Dacă nu aveți în casă migdale, le puteți înlocui cu alte fructe oleaginoase măcinate, precum nuci sau arahide.
Acestea din urmă sunt mai ieftine, însă au un gust mai pronunțat. Țineți cont de acest lucru dacă vă decideți pentru fursecuri din alune.
Sursă articol: Une Jeur une recette, Shortbread de Crăciun: 2 ingrediente: https://www.youtube.com/watch?v=XNC5NSUiXFY&ab_channel=UnjourUnerecette