Ciocolată de casă fără zahăr sau lactate

Această ciocolată de casă fără zahăr poate fi răsfățul potrivit pentru tine dacă nu tolerezi lactatele.

Rețeta pe care o veți găsi mai jos este atât de simplă încât nu veți mai cumpăra ciocolată din comerț.

Ciocolata de casa fara zahar - buna si pentru diabetici

imagine sugestiva – Ciocolata de casa fara zahar – buna si pentru diabetici: jules

Ciocolată de casă fără zahăr 

Oricui i-ar prinde bine să învețe să facă deserturi fără zahăr în casă. Chiar dacă nu este o misiune ușoară, vei găsi suficiente surse de inspirație pe internet.

În utima vreme au apărut numeroase rețete de ciocolată fără zahăr pe care le poți testa acasă. Cele din comerț sunt destul de costisitoare.

Citește și – Ciocolata neagră reduce considerabil rezistența la insulină în diabet – dr. Daniela Petrache

Versiunea pe care v-o propunem nu este îndulcită cu stevia sau alt îndulcitor comercial, ci cu pastă de curmale.

Aceasta poate fi făcută în casă foarte simplu. Accesați acest articol pentru a vedea rețeta.

Ciocolată de casă fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 100 g de nucă măcinată / 100 g ground walnuts
• 50 g de miez de nucă tocat grosier/ 50 g roughly chopped walnuts
• 4 linguri de cacao sau roșcove / 4 tablespoons cocoa or carob powder
• 3 linguri de ulei de cocos / 3 tablespoons coconut oil
pastă de curmale / dates paste

Mod de preparare

Dați miezul de nucă prin mașina de tocat sau prin robot și păstrați un pumn de miez întreg.

Puneți 100 g de miez de nucă într-un bol. Adăugați pudra de cacao sau roșcove și amestecați. Turnați uleiul de cocos și omogenizați.

Miezul de nucă pe care l-ați păstrat (50 g) se taie cu cuțitul grosier și se adaugă în compoziția de mai sus.

Următorul ingredient este pasta de curmale. Aceasta se adăugă cu scopul de a îndulci ciocolata de casă fără zahăr. Rețeta la pastă o găsiți AICI.

Puneți așadar după gust și preferință. Dacă adăugați prea mult, compoziția va deveni prea lichidă.

Dacă nu aveți pastă de curmale, puteți folosi miere, sirop de mere, extract lichid de stevia sau alt îndulcitor.

În compoziție mai puteți adăuga esență de rom, migdale, lămâie, mentă, fistic, vanilie etc.

Când ați terminat de amestecat toate ingrediente, transferați pasta obținută într-o tavă mică, tapetată cu hârtie de copt.

Sau puteți folosi o formă individuală sau o caserolă. Dați forma în frigider și lăsați-o să stea cel puțin 3 ore.

Uleiul de cocos este ingredientul care întărește ciocolata. Acestea se solidifică atunci când este pus la temperaturi mici precum untul și se topește când este expus la căldură.

De preferat este așteptați până a doua zi pentru a o porționa.

Ciocolata de casă fără zahăr se taie cu grijă în pătrate și se păstrează la frigider.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi alte rețete de ciocolată de casă fără zahăr pe care vă recomandăm să le încercați:

Ciocolată de casă fără zahăr, pentru diabetici – 3 variante
Tartă cu cremă de ciocolată, fără zahăr, făină sau ulei – avantajoasă pentru cura de slăbire
Cremă de ciocolată tartinabilă – alternativa sănătoasă la Nutella

Sugar-free homemade chocolate – recipe in english

Mix the ground walnuts with the cocoa/carob powder in a bowl. Add the coconut oil and stir well to combine.

Add a little bit of dates paste to sweeten the mixture.

Transfer the batter in a small tray or casserole. Smooth it with the back of a spoon and place it in the fridge.

Let the chocolate sit for at least 3 hours.

The coconut oil will solidify the chocolate.

Cut it gently, carefful not to breake it.

Sursă articol: Monica Badea, Ciocolata de casa, Slăbim Împreună Mâncând Ordonat: https://slabimimpreunamancandordonat.ro/topic/1772-ciocolat%C4%83-de-casa/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.