Ciocolată de casă fără zahăr, pentru diabetici – 3 variante

Diabeticii nu trebuie să renunțe complet la deserturi. Mai ales că unele chiar sunt sănătoase și merită consumate.

Cum este, de pildă, ciocolata.

Ciocolata de casa pentru diabetici - 3 variante

Imagine cu titlu sugestiv ciocolata de casa pentru diabetici: realfoodforager

În rândurile de mai jos veți vedea cât de ușor se poate face ciocolată de casă pentru diabetici.

Vă propunem trei variante din care puteți alege. Sau le puteți testa pe toate să vedeți care vă place mai mult.

În loc de zahăr se pot folosi trei îndulcitori naturali care nu afectează semnificativ nivelul glicemiei: stevia, xilitol și eritritol.

Stevia și eritritol nu au calorii și de aceea sunt preferați în dietele de slăbit.

CIOCOLATĂ DE CASĂ PENTRU DIABETICI – REȚETA 1

INGREDIENTE

250 g de lapte praf fără zahăr
30 g de stevia
25 g de cacao neagră
50 g de unt de cacao
100 g de unt (65%)
100 ml de apă
1 sticluță de esență de rom
50 g de mix de nuci, alune, migdale, stafide, merișoare

PREPARARE

Amestecați laptele praf cu pudra de cacao într-un bol.

Puneți apa într-un ibric pe aragaz la foc mic.

Adăugați stevia și amestecați până se dizolvă.

Puneți cele două tipuri de unt. Amestecați continuu, până se topesc complet.

Luați vasul de pe foc.

Incorporați treptat amestecul de lapte de praf și pudra de cacao.

Amestecați până la deplina omogenizare.

Incorporați amestecul de nuci și omogenizați.

Ungeți o formă (tavă, vas yena, caserolă) cu ulei sau unt.

Transferați compoziția în ea și presați.

Nivelați cu o paletă.

Tamponați ciocolata cu un șervețel pentru a absorbi excesul de unt care iese la suprafață.

Lăsați ciocolata să se răcească la temperatura camerei. Nu este indicat să o puneți în frigider.

După o zi, ciocolata de casă va deveni solidă și o veți putea porționa.

Se taie cubulețe sau pătrate.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Întreaga cantitate de ciocolată (550) conține următorii nutrienți:

2709 kilocalorii
213 g de grăsimi
135 g de carbohidrați
73 g de proteine

Se consumă în cantități mici, deoarece este densă și bogată în calorii.

O porție (25 g) are 123 kilocalorii, 10 g de grăsimi, 6 g de carbohidrați și 3 g de proteine.

CIOCOLATĂ PENTRU DIABETICI – REȚETA 2

INGREDIENTE

200 g de lapte praf
50 g de cacao
100 ml de cafea expreso
100 g de unt
2 lingurițe de lichior de cireșe (sau rom)
200 g de xilitol
150 g de curmale

PREPARARE

Cerneți laptele praf și pudra de cacao printr-o sită într-un bol.

Puneți cafeaua, xilitolul și siropul de cireșe sau romul într-un ibric.

Fierbeți acest amestec 5 minute.

Luați vasul de pe foc și adăugați în el untul tăiat cuburi.

Amestecați cu telul până la omogenizare.

Turnați treptat compoziția obținută în amestecul de lapte praf și cacao.

Amestecați bine apoi transferați compoziția într-o tavă/formă pătrată cu diametrul de 20 cm.

Presărați pe toată suprafața curmalele tăiate mărunt.

Blocul de ciocolată se taie după ce s-a răcit și s-a întărit.

CIOCOLATĂ PENTRU DIABETICI – REȚETA 3

INGREDIENTE

250 g de lapte praf
100 ml de apă
130 g de eritritol
50 g de cacao
140 g de unt
2 lingurițe de esență de rom
1 mână de miez de nucă
1 mână de alune sau fistic
1 praf de sare

PREPARARE

Puneți apa și eritritolul într-un ibric.

Așezați pe foc și amestecați. Fierbeți câteva secunde, până când îndulcitorul se topește.

Adugați apoi untul tăiat cubulețe. Amestecați și lăsați-l pe foc până devine lichid.

Într-un bol, amestecați laptele praf, pudra de cacao și sarea, date prin sită.

Turnați amestecul cald de mai sus și amestecați energic pentru omogenziare.

Adăugați esența de rom și nucile sau alunele tocate.

Amestecați bine. Transferați compoziția într-o tavă cu diametrul de 20 cm. pe care ați tapetat-o cu folie de plastic.

Presați și nivelați.

Lăsați-o să stea până a doua zi, după care o puteți tăia.

Surse articol:

1. Ketogenic Healthcare România, Ciocolata de casă fără zahăr keto: https://www.youtube.com/watch?v=7T-ovmKh50g&ab_channel=KetogenicHealthcareRomania
2. Bucătăraș, Desert ciocolată de casă cu fistic fără zahăr: https://www.bucataras.ro/retete/desert-ciocolata-de-casa-cu-fistic-fara-zahar-96009.html
3. Bucătărește cu Rodica, Cea mai bună ciocolată de casă fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=2ZT8CIwtiHY&t=9s&ab_channel=BucatarestecuRodica

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.