Îndulcitor de mere fără zahăr – cum să îl faci în casă

Au nevoie de un îndulcitor natural nu doar diabeticii, ci și cei care au adoptat o alimentație sănătoasă și vor să facă rețete de dulciuri fără zahăr.

În acest articol vă arătăm cum puteți obține un îndulcitor de mere fără zahăr în casă. Practic, este un sirop de mere foarte gros, dulce și aromat. Poate fi folosit ca înlocuitor de zahăr pentru diabetici.

Indulcitor de mere fara zahar facut in casa

Imagine cu titlu sugestiv: Indulcitor de mere fara zahar facut in casa

Se găsesc câteva produse de acest fel și în comerț, dar sunt scumpe și nu merită. Merele sunt ieftine, sunt ușor accesibile și ar fi păcat să nu încercați rețeta acasă.

Aveți nevoie doar de două ingrediente: mere și apă. Dacă folosiți mere de sezon, produsul realizat va fi mult mai bun.

Îndulcitorul din mere natural se prepară din suc concentrat de mere, fiert până capătă o consistență groasă, ca un sirop.

Indulcitor de mere fara zahar – reteta

Ingrediente

• mere dulci, coapte bine
• apă

Mod de preparare

Spălați merele și dați-le prin storcătorul de fructe.

Scopul este să extrageți cât mai mult suc concentrat.

Lăsați-l la decantat și apoi strecurați-l.

Sucul de măr limpede obținut după filtrare se pune într-o cratiță pe aragaz.

Fierbeți sucul de mere la foc mic până când cantitatea se reduce la jumătate. Acest proces poate dura câteva ore bune, mai ales dacă aveți o cantitate mare de suc.

După ce sucul a scăzut la jumătate, puneți-l să fiarbă la bain-marie pentru alte câteva ore.

Trebuie să obțineți în final un sirop vâscos care seamănă cu mierea și să aibă o nuanță de maro închis.

Mod de păstrare

Îndulcitorul din mere se transferă în sticluțe mici și se ține la frigider sau în alt loc răcoros.

Rezistă până la 2 ani dacă îl depozitați în congelator, în pungi sau caserole.

Îndulcitorul de mere se îngroașă și mai tare pe măsură ce trece timpul. Pentru a-l face mai lichid poate fi nevoie să încălziți sticla într-o cratiță cu apă.

Citește și – Îndulcitor natural de pus în ceai pentru diabetici – rețetă simplă!

La ce se folosește îndulcitorul de mere

Acest sirop din mere poate fi folosit ca îndulcitor pentru diabetici.

Îl puteți pune în ceai, cafea sau alte băuturi.

Puteți îndulci cu el budinci, orez cu lapte, griș cu lapte, paste cu nucă sau alte dulciuri fără aluat.

Îl puteți pune pe clătite. Este un topping excelent pentru înghețată, gogoși sau alte deserturi.

Nu este adecvat pentru prăjituri și dulciurile făcute în cuptor deoarece schimbă consistența aluaturilor și nu le îndulcește suficient.

Acest îndulcitor natural se poate utiliza și la prepararea de dulceață, gem sau sirop.

Citește și – Zahăr din stevie – îndulcitorul care nu crește deloc glicemia și nu te îngrașă!

Sursă articol: Malvina, Indulcitor de mar (fiert și crud), Malvir: https://malvir.ro/2015/07/25/indulcitor-de-mar-fiert-si-crud/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]