Tort de post „Muguri de salcie”

Un tort de post simplu dar delicios. Economic și sățios, pentru întreaga familie. Recomandăm această rețetă pentru evenimentele speciale care pică în zilele sau în perioadele de post din an.

Întrucât nu conține lactate, nici ouă, este un desert cu un conținut mai redus de calorii decât torturile clasice.

Tort de post Muguri de salcie

Tort de post Muguri de salcie

Tort de post „Mugurii de salcie” – rețetă

Ingrediente aluat

– 300 g de făină
– 150 g de zahăr
– 250 ml de suc de mere, piersici și/sau portocale
– 100 ml de ulei
– 1 linguriță de praf de copt
– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
– 1/3 linguriță de sare
– 1 pliculeț de zahăr vanilat
– esență de lămâie

Ingrediente cremă

500 ml de suc de mere, piersici și/sau portocale
– 3 linguri de griș

Mod de preparare

Tortul pregătit după această rețetă necesită o tavă sau o formă rotundă cu diametrul de 24 cm.

Mai întâi veți face blatul. Puneți făina într-o sită și cerneți-o într-un bol mare, în care veți face compoziția de blat.

Puneți acum și celelalte ingrediente uscate: praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul simplu și zahărul vanilat. Amestecați pentru omogenizare.

Puneți sucul de fructe și uleiul și amestecați bine cu telul. Trebuie să obțineți o compoziție grosuță, ca cea de negresă.

Dacă aluatul este prea subțire, mai puneți făină. Dacă este prea vârtos, mai adăugați suc de fructe.

Citește și – Tort de post – o rețetă simplă și reușită

Ungeți tava/forma cu puțin ulei și așterneți în ea hârtie de copt. Turnați compoziția în tavă și nivelați cu o paletă, pentru a obține o o suprafață uniformă.

Bateți tava de masă de câteva ore, ca să se așeze bine și să eliminați golurile de aer.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați blatul 35-40 de minute. Înainte de a scoate blatul complet din cuptor, verificați dacă este copt bine în mijloc folosind o scobitoare.

După ce blatul s-a copt, lăsați-l să stea jumătate de oră în tavă. Pentru a-l scoate mai ușor, desprindeți pereții de jur împrejur cu un cuțit subțire.

Lăsați blatul să se răcească de tot.

Între timp, puteți purcede la prepararea cremei. Puneți sucul de fructe într-o oală. Așezați-o pe aragaz și lăsați focul la mic.

Citește și – Tort de post cu cremă de năut, fără coacere

Turnați grișul în ploaie și amestecați cu telul. Din momentul în care începe să clocotească, amestecați continuu, până se îngroașă.

Durează câteva minute până ce fierbe grișul. După ce s-a înmuiat, turnați-l într-un bol și așezați pe suprafața grișului o folie de plastic.

Acest lucru va preveni formarea crustei deasupra.

Când terciul s-a răcorit, mixați-l cu mixerul la viteză mare până când se deschide la culoare și crește în volum.

Dacă crema este gata, puteți începe să asamblați tortul.

Tăiați blatul în două.

Așezați primul blat pe o farfurie întinsă sau pe un platou. Puneți pe blat jumătate din cantitatea de cremă și nivelați.

Așezați cealaltă jumătate de blat și acoperiți cu restul de cremă. Ungeți bine și marginile.

Pentru decor se folosește halva dată pe răzătoare. Veți vedea că tortul începe să semene realmente cu mugurii de salcie.

Dacă nu aveți halva puteți orna tortul cu ciocolată rasă, migdale sau nuci mărunțite sau nucă de cocos.

Nu este indicat să tăiați tortul imediat. Trebuie pus în frigider pentru câteva ore pentru ca crema să se întărească și aromele să se întrepătrundă.

Citește și – Tort de biscuiți cu mere și budincă de vanilie – desert de post

Sursă articol: Rețete Ușoare, Tortul rapid și hipocaloric „Mâțișorii de salcie” (de post): https://retete-usoare.eu/tortul-rapid-si-hipocaloric-matisorii-de-salcie-de-post/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.