CREMĂ de PIERSICI cu PEPENE galben – fără zahăr, fără CALORII

Elena Pridie, cunoscută pentru rețetele sale simple și sănătoase, ne oferă foarte multe idei de consumare a fructelor și a legumelor, într-o formă cât mai aproape de starea lor naturală.

Rețetele ei sunt atât de minimaliste și ușoare, încât par prea banale pentru a le încerca. Cu toate acestea, merită incluse nu doar în alimentația copiilor, ci și a celor mai „mari”. Cu toții avem nevoie de o hrană cât mai „curată” și naturală pentru a ne păstra sănătatea.

Cremă de piersici si pepene

Pentru mulți dintre noi, desertul zilnic constă în ciocolată, biscuiți sau prăjituri cumpărate din comerțAceste produse au însă un conținut foarte bogat în zahăr, îndulcitori artificiali, conservanți, potențatori de gust,arome și aditivi care ne pot pune în primejdie sănătatea.

Poate că este timpul să ne întoarcem la o alimentație „adevărată”, bazată pe alimente care cresc în natură. Fructele sunt cea mai bună alegere în acest sens.

Dulci, zemoase, savuroase și parfumate, fructele de sezon sunt întotdeauna o gustare mai sănătoasă decât dulciurile din magazine sau prăjiturile tradiționale cu făină și zahăr rafinat, cu ulei sau alte grăsimi.

___________________________

Cremă de piersici și pepene – rețetă

Ingrediente

• 2-3 piersici
• 2 felii de pepene galben
• 1 linguriță de miere

Preparare

Spălați piersicile, scoateți sâmburii și tăiați-le bucăți. Curățați pepenele galben de coajă și tăiați-l și pe el cubulețe. Puneți fructele într-un bol adânc și adăugați mierea.

Pasați-le cu un blender vertical până se fac pastă.

Crema obținută se poate servi imediat.

Această delicatesă se poate transforma într-un sorbet răcoritor dacă o puneți la congelator. O altă variantă ar fi să puneți cubulețele de fructe la congelator, și după ce au înghețat, să le mixați în blender. Se vor preface într-o cremă răcoroasă, asemănătoare înghețatei.

___________________________

Sursă: Elena Pridie, Rețete din Crudități, Cremă de piersici cu pepene galben, Editura Sian Books, București, 2015 p. 138

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.