UNGUENT de PROPOLIS preparat în casă – cu MIERE și ULEI de MĂSLINE

Nu doar mâncarea trebuie pregătită în casă, ci și produsele de uz casnic și de îngrijire a corpului, deoarece cele din comerț conțin foarte multe substanțe chimice, dăunătoare sănătății.

Ne bucurăm să împărtășim cu voi o modalitate simplă prin care ne putem prepara propriul unguent de propolis acasă.

Cremă cu Propolis – Preparare

După cum veți vedea, nu este nici un aditiv nociv în această rețetă. Din contră, se folosesc doar ingrediente apicole – propolis, miere și ceară de albine, plus ulei de măsline.

Eficiența unguentului rezultat este asigurată de compoziția sa naturală. Folosiți propolis brut, miere și ceară direct de la un apicultor de încredere.

______________________________________________________________________________________________________

Cremă cu propolis – rețetă

Ingrediente

• 15 g de pulbere de propolis
• 15 g de ceară de albine
• 15 g de miere
• 60 g de ulei de măsline

Preparare

Mai întâi de toate, trebuie să obțineți pulberea de propolis. Înfășurați o bucățică de propolis brut într-o folie de plastic și lăsați-l să stea câteva ore la congelator.

După ce s-a întărit bine, dați-l prin răzătoarea cu găuri mici, după care puneți bucățelele rezultate în râșnița electrică de cafea. Măcinați bucățile până se transformă într-o pulbere fină.

Această pulbere poate fi consumată cu lapte și miere (ca remediu împotriva tusei și a bronșitei), sau poate fi utilizată la prepararea de tinctură sau unguent de propolis.

Pentru a prepara unguentul de propolis, puneți uleiul de măsline cu mierea și ceara într-un vas pe bain-marie, la foc mic. Amestecați până se topește ceara (nu trebuie să fiarbă) și rezultă o compoziție omogenă. Adăugați apoi pulberea de propolis și amestecați continuu, până se răcorește.

Transferați masa obținută într-un borcănel de sticlă sau într-o cutie de plastic, cu capac. Păstrați unguentul la frigider sau într-un loc răcoros.

______________________________________________________________________________________________________

Indicații terapeutice

Propolisul are proprietăți antibacteriene, antifungice, dezinfectante, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și stimulatoare a circulației limfatice și sangvine la nivelul pielii.

Unguentul de propolis ajută la regenerarea țesuturilor pielii afectate, datorită faptului că propolisul stimulează producția de colagen și elastină – două substanțe care vindecă și cicatrizează pielea.

– acnee, coșuri, ten gras
– răni noi și vechi
– călcâie crăpate
– arsuri
– dermatoze
– ulcer varicos
– cheratite
– infecții
– eczeme
– herpes
– plăgi
– bătături
– micoze
– alunițe
– negi
– contuzii

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Ihr Wellness Magazin, Propolis Lösung und Pulver: http://www.ihr-wellness-magazin.de/bildergalerien/gesundheit-01/propolis-mittel-selber-machen-bilder/propolis-mittel-01.html

2. Ihr Wellness Magazin, Die Wirkung und Anwendung von Propolis: http://www.ihr-wellness-magazin.de/gesundheit/naturheilmittel/wirkung-anwendung-propolis.html

2 comentarii

  1. De unde se poate procura (cumpara )aceasta crema ? Ce pret are ? ,Ce gramaj ? .Multumesc .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.